NHL: Marchand nagnal Kralje iz Bostona

V ligi NHL so hokejisti Los Angeles Kings gostovali v Bostonu in izgubili z 2:3. Anže Kopitar je vpisal točko za podajo.

Objavljeno
21. januar 2014 06.41
Posodobljeno
21. januar 2014 06.41
SPO-HKO-HKN-LOS-ANGELES-KINGS-V-BOSTON-BRUINS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Boston - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL doživeli nov poraz. Tokrat so bili boljši hokejisti Bostona in v domači dvorani ugnali Kralje s 3:2.

Slovenski hokejist Anže Kopitar v strelsko statistiko ekipe iz Kalifornije vpisal podajo za 2:2 v zadnji tretjini. To je bla že njegova 40. točka v tej sezoni.

Hokejisti Bostona so tekmo bolje začeli in po prvem delu vodili z 2:0. Brad Marchand je najprej preigral Drewa Doughtyja, nato ni zadel proti Jonathanu Quicku, a v naslednjem poskusu, ko ga ni uspelo zaustaviti kar štirim Kraljem, le zadel med vratarjevima nogama. Ko je v 17. minuti na klop odšel Robyn Regehr, pa so domači po silovitem strelu Toreyja Kruga zadeli še drugi gol.

V drugem delu so se gostje vrnili v igro. Obramba Kraljev je tokrat zdržala vse silovite nalete domačih, počasi so gostje dobivali pobudo. Za golom je drsal Mike Richards, ki je krasno podal bo prodirajočega Willieja Mitchlla, ta pa je iz neposredne bližine ukanil Chada Johnsona. Priložnost za povečanje vodstva so domači imeli v 13. minuti nadaljevanja, ko je po novem silovitem pritisku Zdeno Chara iz neposredne bližine zadel le vratnico.

V 49. minuti so Kralji prišli do izenačenja, po hitrih podajah Kopitarja in Doughtyja je zadel Jeff Carter. A že 18 sekund pozneje so domači vrnili s sila podobno akcijo in po strelu sijajnega Marchanda vodili s 3:2. To je bil že četrti gol tega odličnega hokejista na zadnjih dveh tekmah. V nadaljevanju so Kralji poskušali vse, da bi izenačili, a se domača obramba ni dala. Kosmatinci so se tako uspešno maščevali za poraz v Staples Centru z 2:4 na začetku tega meseca.

Kralji se bodo že jutri pomerili Columbusom, s katerim v tej sezoni še niso igrali.

NHL:

Boston Bruins - Los Angeles Kings 3:2
(Anže Kopitar je za Los Angeles prispeval podajo)

New York Islanders - Philadelphia Flyers 4:3

Pittsburgh Penguins - Florida Panthers 1:5

Detroit Red Wings - St. Louis Blues 1:4

Phoenix Coyotes - Toronto Maple Leafs 2:4

Nashville Predators - Dallas Stars 4:1

San Jose Sharks - Calgary Flames 3:2