NHL: Kralji proti Carolini do tretje zmage v sezoni

Moštvo Los Angeles Kings je na gostovanju pri Carolina Hurricanes zmagoalo po izvajanju kazenskih strelov (2:1).

Objavljeno
12. oktober 2013 09.25
HKO-HKN-SPO-LOS-ANGELES-KINGS-V-CAROLINA-HURRICANES
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Severna Karolina - Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v noči s petka na soboto v Severni Karolini igrali prvo izmed štirih zaporednih gostujočih tekem in po kazenskih strelih premagali moštvo Carolina Hurricanes z 2:1 (vrhunci v spodnjem videu).

Gledalci so prvi gol na tekmi videli šele v 53. minuti rednega dela, ko so Kralji zadeli z igralcem manj. Jarret Stoll je bil na klopi za kaznovane, ko so si domačini privoščili napako v srednji tretjini, tako da si je plošček priboril Dwight King in z »backhand« udarcem premagal vratarja Cama Warda.

Gostitelji so izenačili le 40 sekund kasneje, ko je Andrej Sekera ob številčni premoči na ledu sprožil z modre črte, njegov odbiti plošček pa je v mrežo poslal Jeff Skinner.

Redni del se je tako končal z izidom 1:1, zato je sledil podaljšek, v katerem pa moštvi nista zadeli, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Pri domačih so bili neuspešni vsi trije izvajalci Jeff Skinner, Aleksander Semin in Nathan Gerbe, pri Kralji pa sta bila potrebna le dva hokejista, saj je Anže Kopitar najprej zapravil svojega, nato pa je Jeff Carter zadel, kar je zadostovalo za gostujočo zmago.

»Ne morem vam razkriti vseh svojih skrivnosti, a danes sem imel manjšo prednost, saj sem v svoji karieri kar šest let igral v vzhodni konferenci. Gostovanja na tem delu nikoli niso lahka, vendar smo osvojili dve točki,« je po zmagi dejal Carter.

Anže Kopitar je pri Los Angelesu na ledu preživel 24 minut in sprožil štiri strele, vendar ni uspel obogatiti svoje statistike z golom ali podajo.

 

Na preostalih tekmah je Phoenix z 2:1 premagal Philadelphio, Florida je bila s 6:3 boljša od Pittsburgha, Chicago je porazil moštvo New York Islanders (3:2), Dallas je s pomočjo štirih točk Tylerja Seguina (2 gola + 2 podaji) visoko premagal Winnipeg (4:1), Calgary pa je premagal New Jersey s 3:2.

 

Rezultati

Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings 1:2 (po kazenskih strelih)

(Anže Kopitar je v 24 minutah sprožil 4 strele)

Philadelphia Flyers - Phoenix Coyotes 1:2

Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 6:3

Chicago Blackhawks - New York Islanders 3:2

Winnipeg Jets - Dallas Stars 1:4

Calgary Flames - New Jersey Devils 3:2