NHL: Kralji še tretjič zapored neučinkoviti in nemočni (VIDEO)

Gledalci v Staples Centru še naprej zaman pričakujejo zmago Los Angelesa, od katerega je bil boljši tudi Vancouver (3:0).

Objavljeno
14. oktober 2015 09.27
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings, dvakratni dobitniki šampionske lovorike v ligi NHL, so novo sezono začeli slabo, neprepričljivo in neučinkovito. Tudi v tretjem dvoboju pred domačimi navijači v Staples Centru so namreč potegnili kratko, s 3:0 jih je odpravil še Vancouver. Priložnost za prekinitev negativnega niza bodo imeli še v dveh domačih obračunih, v noči na soboto bodo namreč gostili Minnesoto, dva dni pozneje pa še Colorado.

Kralji bi z zgolj 15 streli v okvir tekmečevih vrat tudi ob večji učinkovitosti težko prišli do zmage, nasprotnikovemu čuvaju mreže Ryanu Millerju torej ni bilo težko mreže 39. v karieri v NHL ohraniti nedotaknjene. Samo v minuli sezoni se je 35-letnemu veteranu, ki je debelo desetletje nosil majico Buffala, to posrečilo šestkrat.

V prvi tretjini se mreži nista zatresli, ko pa so gostje v drugi pohodili stopalko za plin in sprožili 14 strelov, je moral dotlej zanesljivi Jonathan Quick dvakrat na kolena. Najprej ga je ukanil 30-letni novinec v vrstah Vancouvra Adam Cracknell, ki se je drugič zapored vpisal med strelce, osem minut pozneje pa še Šved Alexander Edler, ki je pozneje dodal še asistenco k tretjemu golu gostov, ko je v prazna vrata dve minuti in pol pred koncem uspešno meril nekdanji Rdeči bik iz Salzburga Derek Dorsett, za katerega je bila to stoprva točka v karieri.

Slovenski as Anže Kopitar je bil, kot je že v navadi, med vsemi napadalci Los Angelesa najdlje na ploskvi, kar 21 minut in pol, v tem času pa dvakrat sprožil proti Millerju. V novi sezoni ima po treh odigranih obračunih še prazno statistiko.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 0:3 (Anže Kopitar 0+0 v 21 minutah)
Carolina Hurricanes : Florida Panthers 1:4
New Jersey Devils : Nashville Predators 1:3
New York Rangers : Winnipeg Jets 1:4
Pittsburgh Penguins : Montreal Canadiens 2:3
Washington Capitals : San Jose Sharks 0:5
Detroit Red Wings : Tampa Bay Lightning 3:1
Dallas Stars : Edmonton Oilers 4:2
Calgary Flames : St. Louis Blues 3:4