NHL: kralji slavili v Chicagu, Kopitar brez točk

Hokejisti Los Angeles Kings so po kazenskih strelih premagali Chicago, Pittsburgh je dobil že deveto zaporedno tekmo.

Objavljeno
12. marec 2012 09.02
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Chicago - Los Angeles Kings so včeraj na gostovanju pri Chicagu dosegli pomembno zmago, s katero ohranjajo upe na uvrstitev v končnico. Čeprav Anže Kopitar v vrstah gostov ni blestel - nenatančen je bil tudi pri kazenskih strelih - pa to za njegovo moštvo ni bilo usodno.

Kralji so srečanje sicer začeli odlično in povedli že v drugi minuti, ko iz protinapada zadel Slava Voynov. Gledalci so na naslednji zadetek morali čakati do 33. minute, ko jih je rezultat izenačil Marcus Kruger, vendar je Jeff Carter le pet minut kasneje poskrbel za novo vodsto gostov.

Igralci Chicaga pa so imeli tudi za drugi zadetek kraljev pripravljen odgovor, podaljšek jim je v 48. minuti priigral Patrick Kane. Moštvi v podaljšani igri nista bili uspešni, zmagovalec je bil kasneje odločen šele v šestem krogu kazenskih strelov, ko je za Los Angeles zadel Mike Richards.

»Vsi se zavedamo, v kakšni situaciji se nahajamo. Zdi se, da zmagujejo vsa moštva, s katerimi se borimo za končnico, zato je vsaka osvojena točka zelo pomembna. Enako velja za to, ki nam jo je danes po kazenskih strelih priigral Jonathan Quick,« je povedal Jeff Carter.

Sinoči so novo zmago vknjižili tudi hokejisti Calgaryja (76), ki so tako zadržali osmo mesto v zahodni konferenci, pri čemer imajo enako število točk kot Los Angeles.

V Pittsburghu so domači s pomočjo Jamesa Neala (1+2) in Jevegnija Malkina (0+3) visoko odpravili Boston (5:2) in zmagali na deveti zaporedni tekmi, za vodilnimi New York Rangersi, ki so bili včeraj boljši od mestnih tekmecev Islandersov (4:3), pa zaostajajo za štiri točke.

Izidi:

Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 5:2

Washington Capitals - Toronto Mape Leafs 2:0

Florida Panthers - Carolina Hurricanes 2:0

Columbus Blue Jakcets - St. Louis Blues 1:2

Minnesota Wild - Calgary Flames 3:4

New Jersey Devils - Philaldephia Flyers 4:1

New York Rangers - New York Islanders 4:3 (podaljšek)

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 2:3 (kazenski streli)