NHL: Kralji suvereno, Kopitar podajalec

Anže Kopitar je v dosedanjih 17 tekmah v NHL zbral ravno toliko točk, trenutno je sedmi najboljši podajalec v ligi.

Objavljeno
10. november 2013 09.39
HKO-HKN-SPO-VANCOUVER-CANUCKS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings so se v ligi NHL znesli nad Vancouvrom in zmagali s 5:1, slovenski as Anže Kopitar je v svojo statistiko vpisal eno podajo. V tej sezoni je tako v 17 dvobojih zabeležil ravno toliko točk, od tega štiri gole in kar 13 asistenc, pri čemer je trenurno sedmi najučinkovitejši podajalec lige.

Kralji so, zanimivo, končni izid za enajsto zmago v sezoni postavili že v 33. minuti, odtlej pa tekmečeve mreže niso več zatresli, čeprav so imeli v zadnji tretjini trikrat številčno premoč na ledu. Po prvem delu so vodili z 2:0 z goloma Jordana Nolana in Tylerja Toffolija, v 29. minuti je znižal Dan Hamhuis, nato pa je Los Angeles vse dvome o zmagovalcu razblinil v dveh minutah in pol s kar tremi zaporednimi goli. Zadeli so Mike Richards, Justin Williams, ki mu je podal tudi Kopitar, in šele 21-letni center Tyler Toffoli še drugič na tekmi, ob tem je dodal še eno podajo. Za kanadskega mladeniča sta bila to prva gola v sezoni.

»To je bil eden tistih dvobojev, v katerem smo delali napake, tekmec pa nas je zanje kaznoval,« je poudaril švedski zvezdnik pri Vancouvru Daniel Sedin. Tudi prekaljeni vratar poražencev Roberto Luongo ni imel svojega večera, ob le 18 strelih je moral kar štirikrat po plošček v mrežo (toliko golov je prejel v prejšnjih treh obračunih skupaj), zato ga je v 32. minuti zamenjal Šved Eddie Lack. Ta je že prvi nasprotnikov strel »pojedel«, nato pa v osmih poskusih ni bil več premagan.

IZIDI NHL

Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 5:1
St. Louis Blues : Pittsburgh Penguins 2:1
Dallas Stars : Chicago Blackhawks 2:5
Boston Bruins : Toronto Maple Leafs 3:1
Detroit Red Wings : Tampa Bay Lightning 2:3 (podaljšek)
Carolina Hurricanes : Minnesota Wild 2:3 (kazenski streli)
Columbus Blue Jackets : New York Islanders 5:2
Phoenix Coyotes : Washington Capitals 4:3 (kazenski streli)
Ottawa Senators : Florida Panthers 3:2
Philadelphia Flyers : Edmonton Oilers 4:2