NHL: Kralji v San Joseju do tretje zaporedne zmage

Los Angeles Kings so bili v gosteh s 4:1 boljši od San Joseja. Anže Kopitar ni dosegel nove točke.

Objavljeno
23. oktober 2015 07.46
Posodobljeno
23. oktober 2015 08.16
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

San Jose - Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL v gosteh premagali San Jose Sharks s 4:1 in dosegli tretjo zaporedno zmago (vrhunci v spodnjem videu).

Gostitelji so na dvoboju sprožili več strelov (razmerje 40:29) in imeli pet power-playev (izkoristek 0/5), kar pa ni bilo dovolj za zmago. Los Angeles je imel namreč v svojih vrstah dva zelo razpoložena igralca, vratarja Jhonasa Enrotha, ki je ustavil 39 strelov, in Jeffa Carterja, ki je prispeval štiri točke (2+2). Anže Kopitar je ponovno ostal brez novih točk.

Kralji so povedli v dvanajsti minuti, ko je Tyler Toffoli krenil v protinapad in po levi strani zadrsal proti golu, mojstrsko preigral Martina Jonesa in plošček poslal v mrežo.

Gostje so izid podvojili v dvajseti minuti, ko so imeli na ledu igralca več. Christian Ehrhoff je sprožil z razdalje, Milan Lucic pa je preusmeril plošček in ga poslal za Jonesov hrbet.

Los Angeles je v 24. minuti zadel še tretjič, strelec je bil Jeff Carter, ki je z desne strani učinkovito zaključil protinapad. Kralji so tako za tri gole potrebovali zgolj deset strelov. Domačinom je nekaj upanja vlil Joel Ward, ki je v 36. minuti znižal na 1:3, kar je bil tudi izid tretjine.

Gledalci so v zadnjem delu videli še en gol. V 50. minuti je bil drugič uspešen Jeff Carter, ki je zadel z veliko mero sreče - plošček je zadel ogrado za golom, se odbil v vratarja Jonesa in končal v mreži za končnih 4:1.

Kralji bodo naslednjo tekmo igrali že v noči s petka na soboto, ko gostujejo pri Carolini.

 

Rezultati lige NHL

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 1:4

(Anže Kopitar 1 strel v 18:38 za Los Angeles)

New York Rangers - Arizona Coyotes 4:1

Pittsburgh Penguins - Dallas Stars 1:4

Ottawa Senators - New Jersey Devils 4:5 (po kazenskih strelih)

Nashville Predators - Anaheim Ducks 5:1

Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets 3:2

Chicago Blackhawks - Florida Panthers 3:2

Vancouver Canucks - Washington Capitals 2:3