NHL: Kralji zapravili visoko vodstvo

V noči s torka na sredo sta na ledeno ploskev stopila oba Slovenca in vknjižila poraz.

Objavljeno
22. februar 2012 09.04
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Glendale - Hokejiste Los Angeles Kings v zadnjem času pestijo težave z doseganjem zadetkov, tokrat so proti Phoenixu dosegli štiri, kar pa vseeno ni bilo dovolj, da bi se lahko izognili porazu (4:5).

Anže Kopitar je s soigralci v gosteh začel zelo prepričljivo in po uvodni tretjini z zadetki Doughtyja, Loktionova in Browna vodil s 3:0. Visoko vodstvo je očitno uspavalo Kingse, ki so v drugi tretjini sicer dosegli zadetek - podajalec je bil Anže Kopitar - a pri tem dobili tri, kar je domače vrnilo v igro (3:4).

Phoenix je pred koncem rednega dela zadel še enkrat, in sicer v 48. minuti, ko je z igralcem več zadel Radim Vrbata, tako da je o zmagovalcu odločal podaljšek. V tem gledalci niso videli zadetka in odločali so kazenski streli, kjer so imeli več sreče domači (5:4).

»Velika zmaga in veliki dve točki za nas. V prvi tretjini smo bili neučinkoviti, vendar smo se ob odmoru pogovorili, kako zelo si želimo povratka,« je povedal Radim Vrbata (2+1), eden izmed junakov včerajšnje zmage.

Muršak neuspešen

Detroit Red Wings Jana Muršaka so včeraj gostovali pri Chicagu in vknjižili poraz (1:2). Slovenec je igral dobrih šest minut (6:25) in pri tem enkrat neuspešno streljal na gol. Njegovo moštvo kljub porazu ostaja na vrhu lige NHL (84 točk), predvsem zaradi rekordne serije zmag na domačem ledu, kjer so že 23 tekem nepremagani.

Neuspeh hokejistov Detroita niso uspeli izkoristiti Vancouver Canucksi, drugouvrščeno moštvo lige (82 točk), ki so izgubili proti Nashvillu (3:1), omeniti velja še Karija Lehtonena (Dallas, 31 obramb) in Marca Andreja Fleuryja (Pittsburgh, 27), ki sta edina ohranila svoji mreži nedotaknjeni.

Izidi:

Nashville Predators - Vancouver Canucks 3:1

Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 2:1 (Jan Muršak strel na gol za Detroit)

Pittsburgh Penguins - New York Rangers 2:0

Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 3:4 (podaljšek)

Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers 4:5 (podaljšek)

Montreal Canadiens - Dallas Stars 0:3

Tampa Bay Lightning - Anaheim Ducks 3:2

Buffalo Sabres - New York Islanders 2:1

Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 6:3

Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 5:4 (kazenski streli) (Anže Kopitar podaja za Los Angeles)

Calgary Flames - Edmonton Oilers 1:6