NHL: Kralji znova rešili kožo, v Anaheimu sedma tekma (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so na šesti tekmi proti Anaheimu zmagali z 2:1 in izenačili izid v zmagah na 3:3.

Objavljeno
15. maj 2014 06.05
Posodobljeno
15. maj 2014 06.05
SPO-HKO-HKN-ANAHEIM-DUCKS-V-LOS-ANGELES-KINGS---GAME-SIX
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings so na šesti tekmi konferenčnega polfinala lige NHL še ostali v igri za napredovanje. Pred domačimi gledalci so z 2:1 premagali Račke in se tako znova rešili pred izpadom. Izid v zmagah je zdaj izenačen na 3:3, o finalistu zahodne konference pa bo odločala sedma tekma v Anaheimu.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar se je tokrat v statistiko vpisal z izjemno podajo za prvi gol in vodstvo Kraljev z 1:0, ko je zadetek dosegel Jake Muzzin. To je bila za Hrušičana že 17. točka v končnici, z borbeno igro pa je bil izbran tudi za prvo zvezdo večera.

Vodstvo je za Kralje v drugi tretjini povišal Trevor Lewis, a je bil le minuto za tem za znižanje zaostanka pri Anaheimu uspešen Kyle Palmieri. V zadnji tretjini ni bilo golov, je pa odlično delo opravil vratar Jonathan Quick, ki je ostal zbran v izdihljajih tekme in preprečil podaljšek.

»Naredili smo tisto, kar se je od nas tudi pričakovalo, ter uresničili načrt, ki smo si ga zastavili pred tekmo. Mislim, da še vedno lahko igramo še boljši hokej. Takšnega, kot smo ga v tej sezoni že pokazali. Vemo, da bo sedma tekma najbolj zanimiva in seveda tudi najtežja in znova se bomo morali predstaviti v najlepši luči, če bomo želeli napredovati v konferenčni finale. Nič posebnega, naš načrt je pač takšen, da gre za tekmo, na kateri bomo skušali zmagati, nič drugega ni pomembnejšega v tem trenutku,« je za uradno spletno stran Los Angeles Kings dejal Kopitar.

Kralji obračuna za »biti ali ne biti« niso začeli najbolje, Anaheim se je pripravil na začetni pritisk. Los Anegels je dobro preživel tudi igro z igralcem manj, nato pa je z akcijo za vodstvo udaril prvi napad. Drew Doughty je našel Mariana Gaborika, ta je podal do Kopitarja, ki je sijajno zaposlil Muzzina na drugi strani. Vratar John Gibson je bil premagan za vodstvo z 1:0. Zadetek je dal Kraljem krila, ki so v nadaljevanju še imeli nekaj priložnosti, a do konca tretjine niso več zadeli.

Tudi na začetku druge tretjine domači niso izkoristili igralca več na ledu, s pomočjo Quicka pa uspešno zaustavili »power-play« gostov. V 35. minuti je zasijal Lewis, ki je s strani navidez nenevarno sprožil proti Gibsonu, ki je naredil veliko napako in plošček nespretno spustil med nogama v gol. Toda navdušenje v Staples centru ni trajalo dolgo, saj so minuti pozneje prvič na tekmi zadeli tudi gostje. V nadaljevanju so Kralji še naprej nevarno poskušali, a rezultat je ostal nespremenjen.

V zadnjo tretjino so domači kajpak igrali previdno, vseeno pa bili na začetku bližje novemu zadetku. Gibsona je že premagal Jeff Carter, a plošček se je nesrečno odbil od vratnice. Vodstvo bi lahko po podaji Gaborika in Kopitarja povišal tudi Justin Williams, a za las udaril mimo. Gostje so postajali vse nevarnejši, vrstili so se ostri prekrški, na preizkušnji je bil Quick, ki je naposled zbral 21 obramb in priboril zasluženo zmago.

Anaheim je tako po treh zaporednih zmagah zapravil prvo zaključno žogo za napredovanje, Los Angeles pa je  še drugič zapored izsilil sedmo tekmo. Ta bo na sporedu v noči na soboto v Anaheimu.