NHL: Los Angeles z nerazpoloženim Quickom znova izgubil v gosteh

Hokejisti Los Angelesa so na gostovanju pri San Joseju izgubili s 3:4. Anže Kopitar je vpisal podajo.

Objavljeno
15. marec 2013 07.27
Posodobljeno
15. marec 2013 07.27
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

San Jose - V ligi NHL so branilci naslova, hokejisti moštva Los Angeles Kings gostovali v San Joseju in izgubili s 3:4. Čeprav so bili po zaostanku z 1:4 že blizu preobrata, je zmaga vendarle ostala pri Morskih psih.

Anže Kopitar je v dresu kraljev dosegel podajo, poleg tega pa na gol San Joseja sprožil pet strelov. Dva gola za Los Angeles je zabil Dustin Brown, enega pa Dwight King. To je za Kralje že drugi zaporedni poraz v gosteh, potem ko so pred dnevi izgubili v Phoenixu.

Domači so do vodstva prišli v 9. minuti srečanja, ko je po strelu z modre črte odbitek v prazno mrežo pospravil Brent Burns. San Jose je vodstvo podvojil tik pred polovico srečanja, ko so imeli dolgo časa imelu igralca več na ledu. Slabo razpoloženega Quicka je z navidez nenevarnim strelom z leve strani s strelom pod prečko presenetil Matt Irwin. Domači so dobro minuto za tem izkoristili še drugo priložnost igralca več na ledu, z modre črte pa je zadel Logan Couture.

Quicka je zamenjal Jonathan Bernier, ki je kmalu za tem preprečil vodstvo s 4:0. Končno so naposled zapretili tudi Kralji. V protinapadu je bil uspešen Dustin Brown, ki je po podaji Justina Williamsa in Kopitarja lepo zadel v levi zgornji kot domačih vrat.

V zadnji tretjini si je napako privoščil Drew Doughty. Couture je ostal sam pred vratarjem in zadel za 4:1slednjemu pa ni bilo težko zadeti za 4:1. Nato je sledila popolna ofenziva gostov, ki je spremembo rezultata prinesla v 53. minuti. Po podaji Williamsa in Roba Scuderija je svoj 11. zadetek letos dosegel Briwn. Končnih 4:3 je po podaji Keatona Ellerbyja in Scuderija v 57. minuti postavil Dwight King.

Kralji se bodo lahko San Joseju za poraz oddolžili že v noči na nedeljo, v domačem Staples centru.

NHL:

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 4:3
(Anže Kopitar podaja, 5 strelov na gol za Los Angeles)

Boston Bruins - Florida Panthers 4:1

Carolina Hurricanes - Washington Capitals 2:3

Tampa Bay Lightning - New York Islanders 0:2

St. Louis Blues - Phoenix Coyotes 3:0

Dallas Stars - Anaheim Ducks 1:2 (kazenski streli)

Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins 1:3

Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks 1:2 (kazenski streli)

Winnipeg Jets - New York Rangers 3:1

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 5:3

Vancouver Canucks - Nashville Predators 7:4