NHL: Minnesota kot zadnja v konferenčni polfinale na zahodu, Montreal izločil Ottawo

Hokejisti Minnesote so bili s 4:1 boljši od St. Louisa in ga izločili s 4:2. Sidney Crosby bo pomagal Kanadi na SP.

Objavljeno
27. april 2015 00.41
Posodobljeno
27. april 2015 01.16
HKO-HKN-SPO-ST-LOUIS-BLUES-V-MINNESOTA-WILD---GAME-SIX
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Minnesota - Hokejisti Minnesote so se kot zadnji uvrstili v konferenčni polfinale na zahodu, potem ko so bili na domačem ledu s 4:1 boljši od St. Louisa (vrhunci v spodnjem videu).

Ekipa Minnesota Wild, ki obstaja od leta 1997, si je prvič v svoji zgodovini zagotovila napredovanje na domačem ledu, njen naslednji nasprotnik pa bo Chicago.

Minnesota je prvi gol dosegla v osmi minuti. Zach Parise je ob številčni premoči St. Louisa zadrsal po levi strani in iz mrtvega kota sprožil proti golu, vratar Jake Allen pa je slabo posredoval in plošček je končal v mreži.

Gostitelji so svoje vodstvo podvojili v 32. minuti, strelec je bil Justin Fontaine, St. Louis pa je izid znižal še pred koncem tretjine, za kar je v 40. minuti poskrbel T.J. Oshie.

Gledalci so v zadnji tretjini videli dva gola, oba v mreži gostov. Parise je po 61 sekundah povišal na 3:1, končni izid pa je s strelom v prazno mrežo postavil Nino Niederreiter v 59. minuti.

St. Louis Blues, ki so redni del končali na drugem mestu zahodne konference, so se tako morali posloviti že po prvem krogu, kar se jim je zgodilo že tretje leto zapored.

Montral izločil Ottawo

Montreal je po dveh zaporednih porazih premagal Ottawo z 2:0 in s 4:2 v zmagah napredoval v konferenčni polfinale na vzhodu.

Za Montreal sta zadela Brendan Gallagher v 14. in Max Pacioretty v 60. minuti, vratar Carey Price pa je ustavil vseh 43 strelov na svoja vrata.

Montreal se bo v konferenčnem polfinalu pomeril z zmagovalcem dvoboja med Detroitom in Tampo Bay, izid v zmagah je 3:2 za Detroit.

Crosby bo zastopal Kanado na SP

Iz kanadske reprezentance so sporočili, da jim bo na prihajajočem svetovnem prvenstvu pomagal tudi zvezdnik Pittsburgha Sidney Crosby.

27-letni napadalec se je s Pittsburghom uvrstil v končnico, kjer pa jih je že v prvem krogu izločilo moštvo New York Rangers (4:1).

Za Crosbyja bo to drugi nastop na svetovnem prvenstvu. Na tem tekmovanju je že igral leta 2006 v Latviji in bil z osmimi goli prvi strelec prvenstva, vendar pa je njegova reprezentanca končala le na četrtem mestu.

Kanada bo na svetovnem prvenstvu igrala proti Švedski, Češki, Švici, Latviji, Franciji, Nemčiji in Avstriji.

NHL, prvi krog končnice

Zahodna konferenca

Minnesota Wild - St. Louis Blues 4:1 /4:2/

 

Vzhodna konferenca

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 0:2 /2:4/