NHL: Montreal na štadionu Gillette nadigral Boston

Hokejisti Montreala so na dvoboju t. i. zimske klasike v Massachusettsu premagali Boston s 5:1.

Objavljeno
01. januar 2016 20.04
Posodobljeno
01. januar 2016 21.24
SPO-HKO-HKN-2016-BRIDGESTONE-NHL-WINTER-CLASSIC---MONTREAL-CANAD
M. Ž.
M. Ž.

Massachusetts - V severnoameriški ligi NHL je prvi dan novega leta potekala tekma zimske klasike med Montrealom in Bostonom, ki jo je v Massachusettsu dobil Montreal s 5:1.

Dvoboj med Montrealom in Bostonom je gostil štadion Gillette, na katerem se je zbralo 67.246 hokejskih navdušencev.

Montreal je zapretil na samem začetku in povedel po vsega 74 sekundah prek Davida Desharnaisa, ki je dosegel edini gol v prvi tretjini, nato pa sta bila v drugi uspešna še Paul Byron in Brendan Gallagher in gostje so vodili s 3:0. Za Boston je bila to pretežka naloga in je v zadnji tretjini dosegel zgolj častni gol, strelec je bil Matt Beleskey, za Montreal pa sta nato zadela še Max Pacioretty in Paul Byron.

Za Montral je bila to 22. zmaga v sezoni, s skupno 47 točkami pa je na vrhu atlantske divizije. Na drugem mestu je Florida (46) in tretji Boston (44), ki pa imata tri tekme manj.

Desharnais v polno že po 74 sekundah

Montreal je tekmo začel silovito in povedel že po 74 sekundah. Takrat je kanadsko moštvo dobilo sodniški met v napadalni tretjini, nato je sledil strel Dalea Weiseja z leve strani, ki ga je Tuukka Rask še ustavil, finski vratar pa je nato obstal pri miru, saj je mislil, da je zadržal plošček, to pa je izkoristil David Desharnais in zadel iz neposredne bližine. Prva tretjina se je končala z vodstvom Montreala z 1:0, Kanadčani pa so bili občutno bolj nevarni v tem delu igre (razmerje strelov 14:3).

Byron in Gallagher za vodstvo s 3:0

Hokejisti Montreala so tudi v drugi tretjini po natanko dveh minutah igre podvojii vodstvo. Mark Barberio je z desne strani napadalne tretjine podal za gol, kjer je Brian Flynn s hitro reakcijo plošček poslal pred gol, tja pa je pridrsal Paul Byron in povišal prednost svojega moštva.

Kanadčani so v 38. minuti izpeljali novo lepo akcijo in še tretjič zatresli mrežo Bostona. Čeh Tomaš Plekanec je pred golom opazil nepokritega Maxa Paciorettyja, ta je z leve strani podal pred gol, kjer je odlično posredoval Brendan Gallagher, plošček zadel v zraku in premagal Tuukko Raska. Boston je imel v izdihljajih druge tretjine izjemno priložnost za znižanje vodstva, a je vratar Mike Condon z izjemno obrambo preprečil gol Ryanu Spoonerju. Boston je bil pred izjemno težko nalogo, saj je pred zadnjo tretjino zaostajal za tri gole.

Beleskey strelec častnega gola, Pacioretty za končnih 4:1

Domačini so tretjo tretjino začeli z agresivno igro, saj so se morali hitro približati gostom. To se jim je tudi obrestovalo, saj so v 44. minuti znižali na 1:3. Takrat je Adam McQuaid sprožil z modre črte, pred golom pa se je dobro znašel Matt Beleskey, spremenil smer ploščku in presenetil Condona.

Ta gol je motiviral igralce Bostona, ki so močno pritisnili proti vratom Montreala, v katerih pa je bil razpoloženi Condon. Domačini so bili v 49. minuti sredi ofenzive, ko si si privoščili veliko napako, ki je privedla do četrtega gola Montreala. Branilec Zdeno Chara je izgubil plošček v napadalni tretjini, sledil je protinapad gostov, v katerem je Brendand Gallagher z desne podal na drugo stran do Maxa Paciorettyja, ki je neovirano zadel za 4:1. Popoln dan Montreala je v 59. minuti zaokrožil Paul Byron in s svojim drugim golom postavil končni izid 5:1.

Rezultata lige NHL

Boston Bruins - Montreal Canadiens 1:5

Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 2: (po kazenskih strelih)