NHL: Montreal opravil tudi z najboljšim moštvom zahoda

Hokejisti Montreala so bili na derbiju vodilnih ekip lige NHL s 3:0 boljši od St. Louisa in dosegli sedmo zaporedno zmago.

Objavljeno
21. oktober 2015 09.46
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Montreal - Kanadski hokejski klub Montreal Canadiens je v ligi NHL vknjižil še sedmo zaporedno zmago, potem ko je na domačem ledu s 3:0 premagal St. Louis (vrhunci v spodnjem videu).

Montreal je na prvih šestih tekmah odpravil tekmece iz vzhodne konference, ponoči pa je svojo moč predstavil tudi najboljšemu moštvu zahodne konference in se utrdil na vrhu lige.

Pri Kanadčanih je bil izjemen vratar Corey Price, ki je ustavil vseh 38 strelov na svoja vrata za svoj 36. karierni »shutout«, gole pa so dosegli Max Pacioretty, Aleksander Semin in Torrey Mitchell.

Gostitelji so povedli v 19. minuti, ko je Tomaš Plekanec sprožil z desne strani, plošček pa je zadel Paciorettyja, spremenil smer in premagal nemočnega Jakea Allena.

Za vodstvo z 2:0 je v 25. minuti poskrbel Semin, ki je z razdalje sprožil iz obrata, Allen pa zaradi gneče pred seboj ni mogel dobro posredovati in je klonil še drugič.

St. Louis je v 35. minuti znižal izid, ko je Jay Bouwmeester s strelom iz srednje tretjine premagal Pricea, vendar pa sodniki niso priznali gola, saj je plošček vmes zapustil ledeno ploskev, natančneje, odbil se je od ukrivljenega stekla pri gostujoči klopi, spremenil smer in končal v mreži. Tako je ostalo pri vodstvu gostiteljev z 2:0.

Domači hokejisti so končni rezultat postavili v 52. minuti. P.K. Subban je streljal z modre črte in Allen je plošček odbil pred gol, pri njem pa je bil prvi Mitchell in je zadel za 3:0.

Hokejisti Montreala so tako na sedmi tekmi dosegli še sedmo zmago in so prepričljivo najboljši v ligi NHL, v vzhodni konferenci so njihovi najbližji zasledovalci New York Islanders, New York Rangers in Tampa Bay Lightning s po devetimi točkami.

Ovečkin v klubu »900«

Washington je bil v gosteh s 6:2 boljši od Calgaryja in dosegel tretjo zaporedno zmago. Pri zmagi je imel vidno vlogo tudi ruski veteran Aleksander Ovečkin, ki je prispeval gol in podajo.

Ovečkin je v 21. minuti zadel za vodstvo z 2:1, kar je bila njegova jubilejna 900. točka v najmočnejši ligi na svetu, s čimer je postal prvi igralec Washingtona s tem mejnikom. Rus je bil nato v 32. minuti še eden izmed podajalcev za gol T.J. Oshieja za 4:1.

Aleksander Ovečkin v ligi NHL igra od leta 2005, na skupno 764 tekmah je vknjižil 479 golov 422 podaj.

Rezultati lige NHL

Montreal Canadiens - St. Louis Blues 3:0

New Jersey Devils - Arizona Coyotes 3:2 (po podaljšku)

Columbus Blue Jackets - New York Islanders 0:4

Calgary Flames - Washington Capitals 2:6

Pittsburgh Penguins - Florida Panthers 3:2 (po podaljšku)

Philadelphia Flyers - Dallas Stars 1:2

Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 5:4 (po kazenskih strelih)