NHL: Montreal znova odlično na domačem ledu, zadnja tretjina usodna za Chicago

Montreal Canadiens so na domačem ledu premagali Boston s 4:2, Chicago je izgubil v Minnesoti z 0:4.

Objavljeno
07. maj 2014 08.12
Posodobljeno
07. maj 2014 08.50
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Montreal - Hokejisti Montreala so v noči s torka na sredo gostili Boston in ga premagali s 4:2, za napredovanje v konferenčni finale pa potrebujejo še dve zmagi (vrhunci v spodnjem videu).

Kanadsko moštvo na domačih tekmah končnice igra zelo dobro, saj je dobilo vse tri dosedanje tekme, v noči s četrtka na petek pa bo imelo priložnost, da ta niz še podaljša in se povsem približa napredovanju.

Montreal je tekmo začel s tremi zaporednimi goli. Prvega je v 11. minuti dosegel Tomaš Plekanec, sledil je gol branilca P.K. Subbana, ki se je v 15. minuti ravno vrnil s klopi za kaznovane, ko je prejel plošček v srednji tretjini in iz protinapada povišal na 2:0. To je bila zanj že enajsta točka v končnici, s čimer je najučinkovitejši branilec v ligi. S tem pa še ni bilo konec težav za Boston, saj je Dale Weise v 34. minuti zadel za 3:0.

»Kostmatinci« so prvi gol na tekmi dosegli v 38. minuti prek Patrica Bergerona, sledil je še gol Jaroma Iginle, s katerim se je Boston 2 minuti in 16 sekund pred koncem povsem približal Montrealu (2:3). Gostje so v zaključku tekme poskusili izenačiti brez vratarja, kar je tri sekunde pred iztekom rednega dela kaznoval Lars Eller za končnih 4:2.

 

Minnesota znižala proti Chicagu

Na drugi tekmi večera je Minnesota s štirimi goli v zadnji tretjini premagala branilce naslova iz Chicaga s 4:0 in izid v zmagah znižala na 1:2 (vrhunci v spodnjem videu).

V prvih dveh tretjinah so več pokazali gostje, ki so sprožili več strelov proti nasprotnikovim vratom (15:10) in dvakrat zadeli okvir vrat Minnesote, vendar je ostalo pri začetnem izidu 0:0.

Zadnja tretjina je bila povsem v znamenju domačih, ki so dosegli štiri gole. Strelski pohod je začel Erik Haula v 42. minuti, Mikael Granlund je v 45. minuti podvojil vodstvo svojega moštva, Zach Parise je bil v 58. minuti uspešen z igralcem več, končni izid pa je s strelom v prazna vrata postavil Mikael Granlund v 59. minuti dvoboja.

Naslednja tekma bo v noči s četrtka na petek v Minnesoti.

 

 

NHL, drugi krog končnice

Vzhod

Montreal Canadiens - Boston Bruins 4:2 /2:1/

Zahod

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 4:0 /1:2/