NHL: Morski psi še med živimi (VIDEO)

Hokejisti San Joseja so v peti finalni tekmi na gostovanju s 4:2 odpravili Pittsburgh in izid v zmagah znižali na 2:3.

Objavljeno
10. junij 2016 11.39
Stanley Cup Hockey
J. P.
J. P.

Pittsburgh - Hokejisti Pittsburgha so imeli na domači ploskvi dvorane Consol Energy Center pred 18.680 navdušenimi privrženci sinoči priložnost, da že po peti tekmi zapečatijo finalno serijo lige NHL in se veselijo svoje četrte laskave lovorike, prve po letu 2009, a so se jim načrti (zaenkrat) klavrno izjalovili. Potem ko so v prejšnjem obračunu v San Joseju zrežirali prvi »brejk« v finalu, so jim tokrat Morski psi vrnili milo za drago, jih odpravili s 4:2 in izid v zmagah znižali na 2:3.

Za San Jose je bila to bitka za biti ali ne biti. Izšlo se mu je. Kar resno so se igralci lotili obračuna, je bilo jasno že po treh minutah, ko so že vodili z 2:0. Tribune so prvič obnemele v 64 sekundi, ko jih je utišal Brent Burns, prednost gostov je kmalu zatem podvojil še najboljši mož na ploskvi Logan Couture. A niti Pingvini niso potrebovali dolgo, da so izid poravnali, v prvih petih minutah in šestih sekundah so tako gledalci videli kar štiri zadetke. Znižal je Rus Jevgenij Maljkin ob številni premoči na ledu, izenačil pa Šved Carl Hagelin.

Da je San Jose na prvi odmor v slačilnico odnesel zadetek naskoka, je poskrbel še en Šved Melker Karlsson, nato pa se je ofenziva z obeh strani (predvsem z domače) nekoliko umirila. V drugi tretjini in večji del tretje se tako mreži nista več zatresli, v trenutkih popolne premoči gostiteljev, ki so v celotnem dvoboju sprožili kar 46 strelov (nasprotniki le 22), pa so Morski psi znali kaznovati njihovo neučinkovitost in zadeti še četrtič.

Kmalu po tem, ko je šel predčasno z ledu vratar Matt Murray v zameno za šestega igralca v polju, je plošček v prazno mrežo natanko sto sekund pred koncem poslal Joe Pavelski, ki je bil uspešen že štirinajstič v končnici, toda prvič v finalni seriji. »Spet smo med živimi,« si je oddahnil Pavelski. Morda že ključen šesti dvoboj bo v noči na ponedeljek v San Joseju.