NHL: Nabokov niti enkrat na bok

Ruski vratarski »fosil« v majici moštva New York Islanders še tretjič v sezoni in 65. v karieri onkraj luže zaklenil mrežo.

Objavljeno
24. marec 2014 09.49
SPO-HKO-HKN-COLUMBUS-BLUE-JACKETS-V-NEW-YORK-ISLANDERS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Hokejisti moštva New York Islanders se morajo za novo zmago v ligi NHL pred domačimi navijači nad Columbusom (2:0) zahvaliti predvsem nadvse navdahnjenemu vratarskemu »fosilu« Jevgeniju Nabokovu, ki je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, ukrotil pa kar 41 strelov tekmečevih napadalcev, ki so bili agilnejši od domačih, le pike na »i« niso znali postaviti. V Kazahstanu rojeni ruski veteran je mrežo zaklenil tretjič v sezoni in 65. v profesionalni karieri onkraj luže. »Nekajkrat smo izgubili plošček v srednji tretjini, a nam je Jevgenij z bravuroznimi obrambami rešil kožo,« mu je polaskal tudi trener Jack Capuano.

Njegovo vrhunsko predstavo so znali soigralci kronati z dvema goloma. Za prvega je v 14. minuti poskrbel Cal Clutterbuck (mladi Šved Johan Sundström, ki mu je podal, je v četrtem poskusu vpisal svojo prvo točko v ligi NHL). Dokončno je Columbusovo barko v zadnjih izdihljajih druge tretjine ob številčni premoči na ledu potopil branilec Travis Hamonic, ki je dosegel šele svoj drugi gol v sezoni in dvanajstega v karieri.

IZIDI LIGE NHL

Pittsburgh Penguins : St. Louis Blues 0:1
New York Islanders : Columbus Blue Jackets 2:0
Chicago Blackhawks : Nashville Predators 0:2
New Jersey Devils : Toronto Maple Leafs 3:2
Detroit Red Wings : Minnesota Wild 3:4 podaljšek
Vancouver Canucks : Buffalo Sabres 4:2
Anaheim Ducks : Florida Panthers 6:2