NHL: Nashville v dramatični končnici porazil Los Angeles

Hokejisti Los Angelesa so izgubili na gostovanju v Nashvillu (2:3), Anže Kopitar je vknjižil gol in podajo.

Objavljeno
29. december 2013 08.31
APTOPIX Kings Predators Hockey
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Nashville - Los Angeles Kings so v noči na nedeljo gostovali pri Nashvillu in v dramatični končnici izgubili z 2:3 (vrhunci v spodnjem videu).

Gostitelji so tekmo odločili v zadnji minuti rednega dela, ko je Mike Fisher le deset sekund po izenačenju sprožil močan strel, po katerem se je plošček izmuznil iz rokavice vratarja Bena Scrivensa. Kanadčan je poskušal ustaviti plošček, vendar je to storil prepozno, sodniki pa so gol priznali šele po ogledu počasnega posnetka. Kot razkriva spodnja slika, je bila njihova odločitev pravilna.

Anže Kopitar je sodeloval pri obeh golih Kraljev, zadel je za izenačenje na 1:1 in bil podajalec pri drugem, vendar je njegovo moštvo doživelo še drugi zaporedni poraz.


Kralji dvakrat izenačili, a ostali praznih rok

»Predatorji« so povedli v 15. minuti, ko se je Patric Hornqvist po strelu Mika Fisherja najbolje znašel pred golom Los Angelesa in odbiti plošček poslal mimo vratarja Bena Scrivensa.

Gostje so izenačili ob številčni premoči v osmi minuti druge tretjine. Slava Vojnov je na modri črti podal Anžetu Kopitarju, ta pa je plošček z desne strani napadalne tretjine natančno poslal v desni kot domačega gola.

Sledila je izjemna končnica. Nashville je znova povedel v 57. minuti, ko je Mike Fisher izkoristil izključitev Tylerja Toffolija. Kralji so odgovorili z golom Jeffa Carterja, ki je zgolj 36,7 sekunde pred iztekom rednega dela zadel po podaji Anžeta Kopitarja in Kralje približal podaljšku. A gostje so hitro ostali praznih rok, saj je po le desetih sekundah nadaljevanja Mike Fisher dosegel zmagoviti gol.

 

 

Rezultati

Nashville Predators - Los Angeles Kings 3:2

(Anže Kopitar gol in podaja za Los Angeles v 21:46)

Ottawa Senators - Boston Bruins 4:3

Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 1:2 (po kazenskih strelih)

Florida Panthers - Detroid Red Wings 3:4

New Yorks Islanders - New Jersey Devils 1:2

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 6:5 (po kazenskih strelih)

Anaheim Ducks - Phoenix Coyotes 3:2 (po podaljšku)

Edmonton Oilers - Philadelphia Flyers 3:4 (po kazenskih strelih)