NHL: neizpolnjena želja zvezdnika Ricka Nasha

Rick Nash ostaja še naprej član moštva Columbus Blue Jackets, Anže Kopitar je pri porazu Los Angelesa prišel do nove točke.

Objavljeno
28. februar 2012 09.01
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - V senci prestopnega roka, ki je sinoči poželo največ pozornosti ljubiteljev lige NHL, so hokejisti iz Nashvilla na domači ledeni ploskvi vnovič razveselili svoje navijače, saj so z 2:1 ugnali Los Angeles Kings in tako prišli že do 17 zmage na zadnjih 21 tekmah.

Svojo noč je imel domači vratar Pekka Rinne, ki je zbral 30 obramb, z dvema podajama se je izkazal tudi David Legwand, slovenski as v dresu Los Angelesa Anže Kopitar pa je vknjižil novo točko, saj je podal pri edinem zadetku. Kralji so v zadnjih tednih spet zapadli v manjšo rezultatsko krizo, saj so na šestih tekmah zabeležili kar pet porazov.

»V tej dvorani je težko igrati proti tako dobremu nasprotniku kot je Nashville. Preprosto nismo igrali dobro, saj nismo izkoristili svojih priložnosti. Imeli smo jih kar nekaj, a smo ostali praznik rok,« je po tekmi dejal strateg kraljev Darryl Sutter.

Gostitelji so povedli v 19. minuti, ko je ob koncu prve tretjine z obilico sreče zadel Šved Roman Josi. Na začetku druge tretjine je Jonathana Quicka vnovič premagal še Patric Hornqvist, edini zadetek za kralje pa je po podaji Kopitarja dosegel Dustin Brown.

Nash želel oditi, a še naprej ostaja član Columbusa

Eden največjih zvezdnikov lige NHL Rick Nash je od svojega kluba Columbus Blue Jackets zahteval, naj ga v zimskem prestopnem roku prodajo, a vodstvo kluba ni želelo uslišati njegove želje. »Očitno si je želel spremembe,« je novico razkril športni direktor kluba Scott Howson in dodal, da je njegova želja presenetila prav vse.

Nash, ki letno zasluži okoli osem milijonov dolarje,v bo tako Columbus zagotovo zapustil poleti, a mu novega kluba ne bo težko najti, saj se zanj zanima praktično vsako moštvo v ligi NHL. Kot je še razkril Howson, so največ interesa pokazali pri Los Angelesu, New Yorku, San Joseju in Torontu, a jih njihove ponudbe niso preprečile, da bi se odrekli uslugam svojega kapetana.

Izidi lige NHL:

New York Rangers - New Jersey Devils 2:0

Nashville Predators - Los Angeles Kings 2:1
(Anže Kopitar: podaja in trije streli v 19:23 minute za Los Angeles)

Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 3:5

Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 4:1

Calgary Flames - St. Louis Blues 1:3