NHL: New York se je znesel nad Montrealom (VIDEO)

Hokejisti moštva New York Rangers so finale vzhodne konference v NHL začeli z neverjetno zmago s 7:2 nad Montrealom.

Objavljeno
18. maj 2014 00.08
Posodobljeno
18. maj 2014 00.08
SPO-HKO-HKN-NEW-YORK-RANGERS-V-MONTREAL-CANADIENS---GAME-ONE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Hokejisti moštva New York Rangers so finale vzhodne konference v NHL začeli nadvse prepričljivo in z visoko zmago, kakršnih v tej fazi tekmovanja ni videti veliko. Na gostovanju pri Montrealu so bili namreč boljši s kar 7:2, predvsem pa jemlje sapo njihova izjemna učinkovitost, saj so vsak četrti strel na vrata povsem nerazpoloženih čuvajev mreže Careyja Pricea in Petra Budaja pretvorili v zadetek.

Gostje so že začeli atomsko in po sedmih minutah - po golih Martina St. Louisa, ki si je tolažbo ob nedavni izgubi matere našel na ledu, in Matsa Zuccarella - že vodili z 2:0. Sredi druge tretjine je znižal Rene Bourque, nato pa si je Montreal privoščil šest črnih minut: zadnjo v drugi tretjini, ko sta v razmaku 49 sekund vodstvo New Yorka povišala Chris Kreider in Brad Richards, in prvih pet v tretjem delu, ko so gostje kar tri gole zabili ob številčni premoči na ledu, šestega in sedmega v razmaku zgolj 25 sekund. Hud poraz je omilil Lars Eller, ki je svoj peti gol v končnici dosegel iz protinapada, ko je imel Montreal na ploskvi celo igralca manj.

Rangerji so prvič po 17. aprilu 2007, ko so odpravili Atlanto s kar 7:0, zadeli sedemkrat v enem od dvobojev končnice lige NHL. Še zanimivost: ne dogaja se pogosto, da bi sedem golov prispevalo sedem različnih igralcev. Tokrat se je med strelce vrnil Rick Nash, ki ni ukanil tekmečevih vratarjev na prejšnjih 15 obračunih, kar je najdaljši strelski post v njegovi profesionalni karieri.

IZID PRVE TEKME FINALA VZHODNE KONFERENCE V NHL

Montreal Canadiens : New York Rangers 2:7 (0:2, 1:2, 1:3)

Rene Bourque 33., Lars Eller 56. (SH1); Martin St. Louis 5., Mats Zuccarello 7., Chris Kreider 39., Brad Richards 40., Ryan McDonagh 42. (PP1), Derek Stepan 45. (PP1), Rick Nash 45. (PP1).