NHL: nova podaja Kopitarja in nova zmaga Kraljev

Los Angeles Kings so bili tokrat boljši od Calgary Flames (1:3) in končno pobegnili z dna lestvice na Zahodu.

Objavljeno
21. februar 2013 06.59
Posodobljeno
21. februar 2013 07.15
NHL/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Calrgary - Naporen ritem tekem se očitno ne pozna moštvu Los Angeles Kings, ki je sinoči prišlo do druge zmage v dveh dneh. Kralji so na gostovanju pri Calgary Flames delovali sveže in borbeno ter zasluženo slavili zmago z 1:3.

Pri prvakih iz Los Angelesa je bil tudi tokrat v ospredju Trevor Lewis, ki očitno končno prihaja v vrhunsko formo. Na zadnjih 13 tekmah 26-letni Američan sploh ni dosegel točke, nato pa je pred dvema dnevoma z dvema podajama izdatno pomagal pri zmagi nad Edmontom, sinoči pa je zabil tudi gol.

Kralji so povedli v sedmi minuti dvoboja, ko je Anže Kopitar s podajo našel Dustina Browna, le ta pa je zadel za vodstvo z 1:0. Hrušičan je imel lepo priložnost za gol sredi druge tretjine, ko so aktualni prvaki dominirali na ledeni ploskvi v Calgaryju, a niso našli poti mimo domačega vratarja Joeyja MacDonalda. Slednji je v uvodnih minutah najprej ubranil lep strel Jarretta Stolla, sredi tretjine pa je preprečil tudi slavje Kopitarju. Zmago gostov je z golov deset minut pred koncem tekme potrdil Jeff Carter.

»To tekmo smo odigrali odlično, zlasti ker je za nami naporno potovanje in smo v Calgary prišli šele ob drugi uri zjutraj. Dobro smo šli v tekmo, kar je zelo pomembno, tokrat nismo delali preveč napak. Po napornem nizu tekem na gostovanjih se bo sedaj lepo vrniti domov pred domače navijače. Zavedamo se, da nam doma ne bo nič podarjenega, toda domače okolje vliva dodatno motivacijo,« je po tekmi dejal Kopitar.

Izidi NHL:

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 5:6

Colorado Avalanche - St. Louis Blues 1:0 (podaljšek)

Calgary Flames - Los Angeles Kings 1:3