NHL: novinec Vegas uvodoma zmagal (VIDEO)

Junaka uspeha na gostovanju v Dallasu (2:1) sta bila James Neal z dvema goloma in Marc-Andre Fleury s 45 obrambami.

Objavljeno
07. oktober 2017 09.04
J. P.
J. P.

Dallas - Novinec v elitni hokejski ligi NHL, moštvo Vegas Golden Knights, je svojo zgodbo začel z zmago, sinoči je namreč na gostovanju pred 18.532 gledalci v American Airlines Centru z 2:1 odpravil domačo zasedbo Dallasa, glavni junak pa je bil napadalec James Neal, ki je pred mesecem dni dopolnil okroglih 30 let. Zadnje tri sezone si je kruh služil v Nashvillu, pred tem štiri v Pittsburghu, še prej pa tudi pri ekipi, ki jo je sinoči izdatno pomagal potopiti z dvema zadetkoma.

Prvič je bil uspešen v 51. minuti, drugič dve minuti in tri četrt pred koncem dvoboja, v katerem so imele sicer domače Zvezde ves čas pobudo na ledni ploskvi (razmerje strelov 46:30), a se je med vratnicami gostov s kar 45 obrambami izkazal prekaljeni 32-letni čuvaj mreže Marc-Andre Fleury, dolgoletna ikona Pingvinov iz Pittsburgha, ki je moral na hrbet zgolj v 38. minuti, ko je domača zasedba izkoristila številčno premoč in zadela po zaslugi Tylerja Seguina. Gostom se ni maščevala niti zelo neučinkovita igra s hokejistom več na ledu, saj iz osmih priložnosti niso zadeli.

»Naš vratar je bil izjemen. Izkazal se je z nekaj res mojstrskimi obrambami in nas držal nad gladino. Zadovoljni smo, za našo franšizo je to sladka zmaga, ki nam bo pomagala tudi pri prebolevanju nedavne strelske tragedije v Las Vegasu. Za nami je res zahteven teden, a so fantje na ledu pokazali vse, kar znajo,« je pod doseženo črto potegnil 54-letni trener zmagovalnega moštva Gerard Gallant, ki je pred tem deloval pri Columbusu in Floridi.

IZIDI

Columbus Blue Jackets : New York Islanders 5:0
Tampa Bay Lightning : Florida Panthers 5:3
Dallas Stars : Vegas Golden Knights 1:2