NHL: odločil je jubilejni stoti Wardov gol (VIDEO)

San Jose, pri katerem je dobršen del kariere preživel pravkar upokojeni Jevgenij Nabokov, tretjič zapored na kolena.

Objavljeno
12. februar 2015 10.29
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

San Jose - Včeraj se je za uradno upokojitev odločila 39-letna vratarska ikona hokejske lige NHL, v Kazahstanu rojeni ruski veteran Jevgenij Nabokov, ki v zadnjem mesecu dni ni več stal med vratnicami Tampe Bay, glavni pečat pa je pustil v majici San Joseja, ki mu je bil zvest kar deset sezon, med letoma 1999 in 2010. Mrežo Morskih psov zdaj čuva njegov dostojni naslednik, Finec Antti Niemi, ki pa sinoči ni mogel preprečiti domačega poraza po podaljšku proti Washingtonu (4:5).

Gledalci so spremljali festival golov, ki pa ga je šele v 16. minuti odprl Jay Beagle. Začetek druge tretjine je navdušil domače privržence: že v 22 sekundi je ob številčni premoči na ledu izenačil Brent Burns, isti igralec pa je bil še v drugo uspešen zgolj 22 sekund pozneje. Na drugi odmor je San Jose odšel z golom zaloge (3:2), a je Washington zmogel preobrat in v 54. minuti prešel v vodstvo s 4:3 po golu Johna Carlsona, že 41. asistenco v sezoni je prispeval Šved Nicklas Bäckström, s čimer se je še učvrstil v vodstvu na seznamu najboljših podajalcev.

Podaljšek je le 63 sekund pozneje izvlekel Joe Thornton, v dodatnem delu pa je zmagovalca odločil 34-letni desnokrilni veteran Joel Ward s svojim jubilejnim stotim golom v NHL. Obe moštvi zdaj držita šesti mesti vsako v svoji konferenci, Morski psi pa so izgubili že petič v zadnjih šestih obračunih, tretjič zapovrstjo.