NHL: Ottawa končala zmagoviti niz Kraljev

Los Angeles Kings so po osmih zaporednih zmagah morali priznati premoč Ottawi (0:1), odločil je Mike Hoffman.

Objavljeno
27. februar 2015 08.33
SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-LOS-ANGELES-KINGS
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so pred domačimi gledalci prekinili niz osmih zaporednih zmag, potem ko jih je v Staples Centru premagala Ottawa z 1:0 (vrhunci v spodnjem videu).

Senatorji so edini gol na tekmi dosegli v drugi minuti tretje tretjine, ko je Mika Zibanejad začel hiter protinapad in po desni strani zadrsal v domačo tretjino, nato podal pred gol, kjer se je odlično znašel Mike Hoffman in premagal Jonathana Quicka.

Los Angeles si je pred tem pripravil več priložnosti in sprožil več strelov proti nasprotnikovim vratom (razmerje 35:28), ki pa jih je branil razpoloženi Andrew Hammond. Ta je četrtič v svoji karieri začel tekmo lige NHL in vknjižil še četrto zmago, pri čemer je ustavil vseh 35 strelov na svoja vrata in še drugič v dveh dneh zabeležil »shutout«.

»Mislim, da danes ni skorajda nihče pričakoval dvoboja med mano in Quickom. Sva podobnih let, toda on ima neprimerno več izkušenj in težkih tekem, tudi dva Stanleyjeva pokala. Ko se meriš s takim vratarjem in si celo uspešnejši, da, to je res prijeten občutek,« je bil vesel Hammond.

Kralji so kljub porazu ostali na tretjem mestu pacifiške divizije (70 točk), ki prinaša mesto v končnici, vendar pa jim za ovratnik diha Calgary (70).

Jagr se je preselil na Florido

Ekipa New Jersey Devils je končala skupno pot s 43-letnim češkim veteranom Jaromirom Jagrom, ki ga je poslala v ekipo Florida Panthers, v zameno pa je prejela izbor v drugem krogu letošnjega nabora in en izbor v tretjem krogu nabora 2016. Jagr je v tej sezoni igral na 57 tekmah in zabeležil 29 točk (11+18).

 

 

Rezultati lige NHL

Los Angeles Kings - Ottawa Senators 0:1

(Anže Kopitar 1 strel na gol v 20:21 za Los Angeles)

Buffalo Sabres - Vancouver Canucks 6:3

Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens 2:5

New York Rangers - Arizona Coyotes 4:3

Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 3:2

Florida Panthers - Chicago Blackhawks 0:3

Winnipeg Jets - St. Louis Blues 1:2 (kazenski streli)

Nashville Predators - Minnesota Wild 2:4

San Jose Sharks - Detroit Red Wings 2:3