NHL: Ovečkin že pri devetih golih (VIDEO)

Hokejisti Washingtona so na gostovanju s 5:2 odpravili zasedbo New Jerseyja, Nicklas Bäckström je prispeval štiri točke.

Objavljeno
14. oktober 2017 09.13
J. P.
J. P.

Newark - Ruski hokejski as Alex Ovečkin je nedvomno prvo ime začetka nove sezone lige NHL, saj je v petih dvobojih prispeval kar devet zadetkov. Že na prvih dveh tekmah Washingtona z Ottawo (trije goli) in Montrealom (štirje) je bil neverjetno strelsko razpoložen, nato se je resda nekoliko umiril, a nasprotnikove mreže trese še naprej. Tudi sinoči jo je, k zmagi svojega moštva na gostovanju v Prudential Centru s 5:2 nad New Jerseyjem je ob številčni premoči zadel za vodstvo z 2:0, nato pa še podal pri zadnjem zadetku na tekmi.

Dosegel ga je Šved Nicklas Bäckström, ki je bil sicer s štirimi točkami prvo ime dvoboja, saj je prispeval še tri asistence, zdaj je že pri osmih, medtem ko jih je njegov ruski soigralec Jevgenij Kuznjecov zbral že deset, sinoči dve. Washington je tako prekinil niz dveh zaporednih porazov in bil uspešen tretjič v sezoni, njegov uspeh pa je zaslužen, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov (28:23). Za Vrage je bil to v četrtem dvoboju prvi poraz v sezoni, predvsem pa niso bili tako učinkoviti kot v prejšnjih treh poskusih, ko so skupaj nanizali kar 16 zadetkov.

IZIDI LIGE NHL

Columbus Blue Jackets : New York Rangers 3:1
New Jersey Devils : Washington Capitals 2:5
Calgary Flames : Ottawa Senators 0:6
Colorado Avalanche : Anaheim Ducks 3:1
Vegas Golden Knights : Detroit Red Wings 3:6