NHL: Panterji v Buffalu do desete zaporedne zmage

Florida Panthers so na gostovanju pri Buffalu zmagali z visokih 5:1 in dosegli že deseto zaporedno zmago.

Objavljeno
06. januar 2016 09.23
M. Ž.
M. Ž.

Buffalo - Hokejisti Floride še naprej blestijo v ligi NHL, kjer so v noči s torka na sredo v gosteh premagali Buffalo s 5:1 in vknjižili deseto zaporedno zmago.

V moštvu Floride sta bila v ospredju Corban Knight in Derek MacKenzie, ki sta prispevala po en gol in podajo, češki veteran Jaromir Jagr je dosegel svoj 736. gol v karieri, vratar Roberto Luongo pa ustavil 31 strelov. Razmerje strelov je bilo 32:27 za Buffalo.

Tekmo so bolje začeli gostje in povedli v deseti minuti prek Jaromira Jagra. Gostitelji so izenačili v 23. minuti, ko je z igralcem več po lepi akciji z desne strani zadel Ryan O'Reilly. Florida je hitro odgovorila in v 29. minuti ponovno vodila za gol, ko je Derek MacKenzie krenil v protinapad in natančno meril z desne strani.

V zadnji tretjini je sledil strelski niz Floride, ki je na nasprotnikova vrata sprožila zgolj devet strelov (razmerje 9:8), a dosegla kar tri gole. V 46. minuti je zadel Corban Knight, v 57. minuti je na 4:1 povišal Jonathan Huberdeau, končni izid pa je s strelom v prazna vrata v 59. minuti postavil Brandon Pirri.

Florida je na 40 tekmah vknjižila 24 zmag in je z 52 točkami na vrhu atlantske divizije, sledita ji Detroit in Montreal s po 47 točkami, Buffalo pa je osmi (34).

Rezultati lige NHL

Buffalo Sabres - Florida Panthers 1:5

Calgary Flames - Tampa Bay Lighnting 3:1

Nashville Predators - Winnipeg Jets 1:4

Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 4:3

Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild 2:4

Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks 2:3 (po podaljšku)

New York Rangers - Dallas Stars 6:2

Boston Bruins - Washington Capitals 2:3