NHL: Perry junak podaljška v Anaheimu

Anaheim je na domačem ledu po podaljšku premagal Colorado s 3:2, mož odločitve je bil Corey Perry.

Objavljeno
21. marec 2015 08.36
APTOPIX Avalanche Ducks Hockey
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Anaheim - Najboljše moštvo lige NHL Anaheim je ponoči doseglo 73. zmago sezone, potem ko je bilo po podaljšku s 3:2 boljše od Colorada. Junak dvoboja je postal Corey Perry z golom v 62. minuti.

Anaheim je sicer tudi bolje začel dvoboj in povedel v četrti minuti, ko se je Jiri Sekač odlično znašel na levi strani in streljal iz obrata, plošček pa se je od oddaljene vratnice odbil v gol.

Gledalci v drugi tretjini niso videli gola, je pa bila tretja tretjina toliko bolj razburljiva. Začelo se je s preobratom Colorada, za katerega je v 46. minuti najprej zadel Jarome Iginla, nato pa je Ryan O'Reilly v 48. minuti zadel z igralcem manj za vodstvo z 2:1.

Gostitelji so izenačili v 50. minuti. Rickard Rakell je preigraval na levi strani in iz obrata premagal vratarja Frederika Andersena.

O zmagovalcu je odločal podaljšek. Ključni dogodek se je zgodil v 62. minuti, ko je Sami Vatanen ukradel plošček v obrambni tretjini in ga podal Coreyu Perryju, ta pa je sam zadrsal pred Andersena in ga tudi premagal.

Anaheim je z 99 točkami trdno na vrhu pacifiške divizije, sledijo Vancouver (84), Calgary (83) in Los Angeles (82).

Na preostalih tekmah je New Jersey s 3:1 premagal Buffalo, Tampa pa je bila s 3:1 boljša od Detroita.

 

Izidi lige NHL

Buffalo Sabres - New Jersey Devils 1:3

Anaheim Ducks - Colorado Avalanche 3:2 (po podaljšku)

Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 3:1