NHL: »petarda« v mreži Chicaga

V ligi NHL so presenetili hokejisti Carlione, ki so s kar 5:0 premagali branilce naslova iz Chicaga. Dva gola Rileyja Nasha.

Objavljeno
27. januar 2016 09.21
Š. Ro.
Š. Ro.

Raleigh - V ligi NHL so hokejiste Chicaga presenetili gostitelji v Carolini. Drugo najboljšo ekipo lige in branilce naslova so premagali s kar 5:0. Glavni junak je bil Riley Nash z dvema goloma, prazno mrežo je ob tem s 26 obrambami ohranil vratar Eddie Lack. Jeff Skinner je dosegel gol in podajo, vsaj točko pa pri Carolini doseglo kar 11 igralcev.

»To je bila pomembna tekma, ki nam je tudi dala odgovor, kjer smo. Počasi, a zanesljivo se vzpenjamo na lestvici. Zdaj imamo še več samozavesti. Vemo, da vsake tekme ne bomo zmagali v tem slogu, a vseeno nam veliko pomeni, da smo takšno predstavo pokazali ravno proti zmagovalcem Stanleyjevega pokala,« je po tekmi povedal Nash.

»Od začetka je bilo očitno, da smo v težavah. Izgubili smo vsak dvoboj na ledu,« je dejal trener Chicaga, ki je izgubil tri od zadnjih štirih tekem, Joel Quenneville. Carolina je že v prvi tretjini povedla s 3:0, zadetke na tekmi pa so prispevali vsi napadi. »Ko tako igrajo vse štiri linije, potem smo dobro moštvo, «je povedal strateg desete ekipe vzhoda Bill Peters.

Goli so deževali tudi v Bostonu, ki je doma z 2:6 izgubil proti Anaheimu, ki je zmagal petič na zadnjih šestih obračunih. Pittsburgh je z 2:0 odpravil New Jersey za tretjo zaporedno zmago, Montreal pa je z 2:5 klonil pred najslabšim v ligi Columbusom. Ottawa je z 2:3 izgubila proti Buffalu, ki je prekinil niz treh porazov, Florida, najboljše moštvo atlantske skupine in drugo najboljše v vzhodni konferenci, pa je s 5:1 ugnala Toronto. Winnipeg, zadnji v centralni skupini, je s 5:2 odpravil Arizono, Vancouver je z 1:2 izgubil proti Nashvillu, San Jose pa je s 6:1 premagal Colorado. Joe Thornton je z dvema podajama dosegel že svojo 1300. točko v NHL in je 33. hokejist s takšnim dosežkom v zgodovini lige.

V noči na četrtek bodo na sporedu štiri tekme, Los Angeles bo gostil Colorado, ki je v San Joseju prekinil niz štirih zmag, nato pa bo na sporedu premor zaradi vikenda vseh zvezd v Nashvillu.

NHL:

Boston Bruins - Anaheim Ducks 2:6

Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 2:0

Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks 5:0

Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets 2:5

Ottawa Senators - Buffalo Sabres 2:3

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 5:1

Winnipeg Jets - Arizona Coyotes 5:2

Vancouver Canucks - Nashville Predators 1:2

San Jose Sharks - Colorado Avalanche 6:1