NHL: Philadelphia streljala, Florida polnila mrežo (VIDEO)

Čeprav je bilo razmerje strelov na strani tekmecev (39:30), so Panterji, ki so že po 7 minutah vodili s 4:0, gladko zmagali.

Objavljeno
11. oktober 2015 09.39
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Florida - Prav neverjetno, kako lahko statistika včasih laže. Čeprav so bili hokejisti Philadelphie na sinočnjem gostovanju v ligi NHL pri Panterjih iz Floride agilnejši na ploskvi, čemur pritrjuje tudi razmerje strelov v okvir vrat (39:30 v njihovo korist), so morali sklonjenih glav podpisati kapitulacijo, saj so jih tekmeci ugnali s kar 7:1.

Potem ko se je uvodoma nadvse dostojno upirala finalistu minule sezone Tampi Bay in z 2:3 izgubila šele po podaljšku, si je sinoči Philadelphia kot po tekočem traku pripravljala priložnosti, plošček pa je za hrbet prekaljenega Roberta Luonga, ki je torej zbral kar 38 obramb, v 24. minuti spravil zgolj Mark Streit, ki je izkoristil številčno premoč na ledu in znižal na 1:5.

Da se gostom obeta pravcata katastrofa, je bilo jasno že po sedmih minutah igre, ko je bilo na semaforju že 4:0. Strelski pohod je v 83 sekundi obračuna začel Vincent Trocheck, ki se je pozneje še trikrat vpisal med podajalce, nato pa so v razmaku manj kot dveh minut drug za drugim zadeli še Nick Bjugstad, novinec Reilly Smith - oba ob igralcu več - in Finec Jussi Jokinen.

Ko je nato v 33 sekundi druge tretjine in 41 sekundi tretje dva zadetka pristavil še neuničljivi češki veteran, 43-letni Jaromir Jagr, ki je tako že pri 802 golih v NHL, je bilo jasno, da bo Philadelphia domov odšla z do vrha napolnjeno mrežo. Končni izid je postavil Smith, ki je še drugič na tekmi uspešno realiziral številčno premoč na ploskvi.

Panterji niso še nikdar prej v zgodovini s 4:0 vodili že po sedmih minutah, prejšnji klubski rekord sega v 30. oktober leta 2000, ko se jim je takšen podvig posrečil v devetih minutah in pol, a so morali naposled po podaljšku priznati premoč Vragom iz New Jerseyja (5:6). »Takšen štart smo si lahko zgolj želeli, vendar pa se po njem nismo ustavili, temveč smo še naprej pritiskali z vsemi močmi,« je palec dvignil čuvaj mreže Roberto Luongo.

Jagr, ki je v svoji dolgi in uspešni karieri eno sezono - po vrnitvi iz KHL - nosil tudi majico Philadelphie (2011/12), ostaja ligaški rekorder po številu golov in podaj v uvodnih dvobojih sezone, na 22 tekmah jih je prispeval že 39, ravno tako mu zelo ustreza tudi sinočnji tekmec, saj mu je v 94 obračunih zabil že 47 zadetkov. Tudi Trocheckov gol v 83 sekundi je bil najhitrejši Floridin doslej v prvih dvobojih sezone.

IZIDI LIGE NHL

Boston Bruins : Montreal Canadiens 2:4
Carolina Hurricanes : Detroit Red Wings 3:4
Florida Panthers : Philadelphia Flyers 7:1
Nashville Predators : Edmonton Oilers 2:0
New York Rangers : Columbus Blue Jackets 5:2
Toronto Maple Leafs : Ottawa Senators 4:5 - po kazenskih strelih
Washington Capitals : New Jersey Devils 5:3
Minnesota Wild : St. Louis Blues 3:2
Chicago Blackhawks : New York Islanders 4:1
Colorado Avalanche : Dallas Stars 6:3
Arizona Coyotes : Pittsburgh Penguins 2:1
Buffalo Sabres : Tampa Bay Lightning 1:4
Vancouver Canucks : Calgary Flames 2:3 - po podaljšku
San Jose Sharks : Anaheim Ducks 2:0