NHL: po enem letu se Sidney Crosby vrača na ledene ploskve

Pittsburgh bo nocoj končno lahko spet računal na svojega prvega zvezdnika Sidneyja Crosbyja, ki se vrača po poškodbi.

Objavljeno
21. november 2011 07.05
Posodobljeno
21. november 2011 07.32
Sydney Crosby
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Sinoči so bile v ligi NHL odigrane štiri tekme, najbolj razburljivo je bilo v Vancouverju, kjer so gostitelji šele po podaljških uspeli zlomiti odpor gostov iz Ottawe (2:1).

Pri domačih je na klopi ostal poškodovani vratar Roberto Luongo, ki ga je več kot solidno nadomestil Cory Schneider. Slednji je že med rednim delom tekme ubranil nekaj lepih strelov, izkazal se je tudi v podaljšku, ko je prav tako ostal nepremagljiv.

»Potrebujemo takšne vratarje, ki na ledeni ploskvi znajo naresti razliko in nam zagotoviti zmago, prav to je nocoj naredil Schneider. Mislim, da je bil tokrat naš najboljši igralec,« je 25-letnega Američana pohvalil domači trener Alain Vigneault.

V rednem delu se je za Vancouver med strelce vpisal Henrik Sedin, izenačil pa je Colin Greening. V podaljšku pa je odločilni gol prispeval Chris Higgins, ki je iz navidez nedolžne akcije uspel zadel in s sedmim golom v sezoni priboril novo zmago svoji ekipi.

V Pittsburghu slavijo vrnitev Crosbyja

Pittsburgh pa bo lahko nocoj na dvobojem z New Yorkom končno spet računal na svojega prvega zvezdnika Sidneyja Crosbya, ki se po skoraj enem letu odsotnosti vrača na ledene ploskve. Kanadski hokejist je namreč januarja prejel dva močna udarca v glavo, zaradi česar je bil kar 10 mesecev na rehabilitiaciji.

Kljub dejstvu, da je Pittsburgh sezono pričel brez Crosbyja, pa so v samem vrhu atlantske divizije, predvsem zahvaljujoč napadalnemu dvojcu Evgeni Malkin - James Neal. »Vemo, kaj Crosby pomeni za našo ekipo, mesto. On je poseben igralec,« ga je pohvalil soigralec Kris Letang.

Izidi lige NHL:

Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 3:2

Colorado Avalanche - San Jose Sharks 1:4

Anaheim Ducks - Detroit red Wings 2:4

Vancouver Canucks - Ottawa Senators 2:1 (po podaljšku)