NHL: Prerojeni Letalci ponižali New York

Claude Giroux je soigralcem po zadnjem porazu povedal nekaj krepkih. Na naslednji tekmi je Philadelphia s 7:0 premagala New York.

Objavljeno
19. februar 2013 09.05
SPO-HKO-HKN-162040460
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

New York - Hokejistom Philadelphie Flyers v tej sezoni NHL največ težav povzročajo tekme v gosteh, saj so sinoči vknjižili šele tretjo zmago na 12. gostovanju. Toda do te zmage so Letalci prišli v velikem slogu, saj so na gostovanju pri New Yorku slavili zmago s kar 0:7.

Ključni mož preporoda ekipe je bil kapetan Claude Giroux, ki se je po zadnjem porazu s svojo ekipo zaprl v slačilnico in soigralecem povedal nekaj krepkih. Nato je 25-letni Kanadačan stopil še pred televizijske kamere in brez dlake na jeziku dejal, da igrajo slabo pravzaprav vsi vključno z njim.

Rezultat je bil viden že sinoči, ko je Philadelphia prišla do devete zmage v sezoni. Giroux je tudi na ledeni ploskvi svojo nalogo opravil odlično, saj je kdosegel dva gola in imel ob tem v svoji statistiki tudi podajo. »Končno smo pokazali pravi pristop. Odigrali smo intenzivno in moštveno, zato rezultat ni zaostal. Tako moramo igrati tudi v prihodnje vseh 60 minut. Nismo popuščali in se borili za zmago. Mislim, da je bila razlika v našem pristopu opazna,« je po tekmi dejal napadalec Philadelphie.

Odlično so se odrezali tudi njegovi soigralci. Jake Voracek je tekmo končal s štirimi podajami, kar je največ v njegovi karieri, Daniel Brière je zabil dva gola, tudi Matt Read se je vpisal med strelce in imel ob tem dve podaji. Vratar Ilja Brizgalov je za svoj prvi »shutout« v sezoni in že 30. v karieri ustavil 19 strelov.

Z odličnimi predstavami pa nadaljujejo tudi hokejisti Montreala, ki so sinoči prišli do zmage nad Carolino Hurricanes (3:0). Ponos Kanade je tako napredoval že na drugo mesto na Vzhodu, kar je popolnoma drugačna slika kot v pretekli sezoni, ko so prvenstvo končali na skromen 15. mestu.

Izidi NHL:

New Jersey Devils - Ottawa Senators 1:2 (kazenski streli)

Colorado Avalanche - Nashville Predators 6:5

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 0:3

Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 3:2

New York Islanders - Philadelphia Flyers 0:7

Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes 3:0

Phoenix Coyotes - Calgary Flames 4:0