NHL: Rangerji izsilili sedmo tekmo, Anaheim v finalu Zahoda (VIDEO)

Hokejisti Anaheima so po podaljšku s 3:2 premagali Calgary in potrdili svoje mesto v finalu zahodne konference.

Objavljeno
11. maj 2015 09.27
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Washington - V končnici lige NHL se bodo hokejisti moštvev New York Rangers in Washington Capitals že tretjič v štirih letih v medsebojni seriji udarili na sedmi odločilni tekmi. Rangerji so jo izsilili z zmago s 4:3 v gosteh in izid izenačili na 3:3.

Chris Kreider je za goste zadel dvakrat, oba gola v prvi tretjini, in bil izbran za najboljšega igralca tekme. Jason Chimera je v znižal v drugi tretjini, nato pa sta Rick Nash in Dan Boyle dodala zadetka v zadnjem delu in poskrbela za vodstvo lanskih finalistov s 4:1. A ni šlo tako gladko, Washington je zadel še dvakrat in lovil izenačenje. Novinec Jevgenij Kuznjecov je zadel že svoj peti gol v končnici, dve minuti pozneje je domače dvignil še Joel Ward. Vratar Henrik Lundqvist je imel za tem imel ogromno dela, a zaklenil vrata. Najlepšo priložnost je imel Aleks Ovečkin, ki na zadnjih štirih tekmah ni bil med strelci.

Serija je bila po sedmi tekmi odločena tudi v letih 2012 in 2013, obakrat so napredovali hokejisti iz New Yorka.

V drugem polfinalu na vzhodu se merita Tampa Bay in Montreal, hokejisti iz Tampe vodijo s 3:2 v zmagah, morebitna že odločilna tekma v Tampi pa bo na sporedu v noči na sredo.

Rački v finale s Chicagom

V peti tekmi polfinala zahodne konference je Anaheim po podaljšku s 3:2 premagal Calgary in se s skupnim izidom 4:1 v zmagah pričakovano uvrstil v konferenčni finale, kjer Račke čakajo hokejisti Chicaga. Odločilni gol je v tretji minuti podaljška dosegel Corey Perrey.

Na tekmi je v prvi tretjini povedal Calgary, ko je zadel Jiri Hudler. V igri z igralcem več je izenačil Ryan Kessler, manj kot minuto za tem pa so spet udarila Plamena. Še drugič je bil med podajalci Dennis Wideman, zadel pa je Johnny Gaudreau. Domači so nato izkoristili »power-play« takoj na začetku zadnje tretjine, zadel je Matt Beleskey, ki se je med strelce vpisal že petič zapored in izenačil rekord strelcev Annaheima. Calgaryju ni pomagala odlična statistika vratarja Karrija Rama, ki je tokrat zbral 44 obramb.

Kljub porazu in izločitvi iz bitke za Stanleyjev pokal pa je trener Calgaryja Bob Hartley vse skupaj prenesel zelo športno. »Navijam zanje. Dali smo vse, kar smo lahko. Zaslužili so so si. Bili so boljše moštvo in le kapo dol pred ekipo, ki je tako borbena in tako trdo gara. Sreča ni imela ničesar pri tem, da so nas premagali.«

NHL, končnica, 2. krog:

Vzhod:

Washington Capitals - New York Rangers 3:4
(izid v zmagah je izenačen na 3:3)

Zahod:

Anaheim Ducks - Calgary Flames 3:2 (podaljšek)
(Anaheim se je s 4:1 v zmagah uvrstil v konferenčni finale)