NHL: Rask in nepremagljivi Ward junaka zmage Caroline (VIDEO)

Švedski hokejist Victor Rask je zadel v 2. minuti podaljška, vratar Cam Ward zaklenil mrežo v dvoboju s Coloradom.

Objavljeno
22. oktober 2015 09.26
SPO-HKN-CAROLINA-HURRICANES-V-COLORADO-AVALANCHE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Denver - Hokejisti Caroline so se v šestem poskusu dokopali do druge zmage v novi sezoni lihe NHL, na gostovanju pri Coloradu so bili namreč po podaljšku boljši z 1:0. Mož odločitve je bil v drugi minuti »dodatka« 22-letni Šved Victor Rask, ki je tako prispeval svoj trinajsti zadetek v ligi, drugega v sezoni.

Še večji junak pa je bil čuvaj mreže zmagovalnega moštva, prekaljeni 31-letni Cam Ward, za katerega je to že enajsta sezona v NHL v majici Caroline. Ubranil je namreč vseh 26 strelov in ohranil mrežo nedotaknjeno prvič v sezoni in 26. v karieri. Predvsem si je aplavz tudi domačih navijačev prislužil manj kot štiri minute pred koncem rednega dela, ko je bil že na kolenih, a je z refleksno dvignjeno palico zaustavil poskus Matta Duchena in s tem izsilil podaljšek.

Za Carolino je bila to prva zmaga po jubilejnih desetih zaporednih porazih na gostovanjih v medsebojnih dvobojih, do nje pa se je dokopala kljub zgolj 19 sproženim strelov v okvir tekmečevih vrat. Hokejisti Colorada so bili neuspešni drugič zapored in ostajajo pri dveh zmagah v tej sezoni.

IZIDI LIGE NHL

Buffalo Sabres : Toronto Maple Leafs 2:1 - po kazenskih strelih
Boston Bruins : Philadelphia Flyers 4:5 - po podaljšku
Edmonton Oilers : Detroit Red Wings 3:1
Colorado Avalanche : Carolina Hurricanes 0:1 - po podaljšku