NHL: razpoloženi Quick ubranil kar 41 strelov

Hokejisti Los Angeles Kings so z 2:1 ugnali Florido, Anže Kopitar je podal za prvi zadetek na tekmi.

Objavljeno
02. december 2011 06.58
Posodobljeno
02. december 2011 07.57
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti iz Floride so še sedmič zapored klonili proti Kraljem, saj jim je zadnjič uspelo slaviti 27. novembra 2002, ko so jih ugnali s 5:2. Sinoči je bil za Panterje nerešljiva uganka domači vratar Jonathan Quick, ki je ubranil 41 strelov na svoja vrata in Kraljem zagotovil zmago z 2:1.

»To je super za 'Quickieja', da se je tako izkazal, vendar mu moramo soigralci bolj pomagati, če želimo igrati bolje. Tekmeci so imeli veliko priložnosti z igralcem več, a smo jih uspešno zaustavljali,« je dejal kapetan Brown.

Že po dobri minuti igre so gostitelji povedli z 1:0, zadel je Jack Johnson po podaji Anžeta Kopitarja. V drugi tretjini so pobudo prevzeli gostje iz Floride, ki pa niso uspeli izkoristiti nobenega od šestih power playjev, kar so Kralji znali kaznovati. Šest minut pred koncem tretjine je namreč Dustin Brown zadel za 2:0, a so gostje nato preko Seana Bergenheima hitro znižali na 2:1, kar je bil tudi končni izid obračuna.

Krejci podaljšal z Bostonom

Prvaki iz Bostona so podaljšali sodelovanje s svojim najboljšim napadalecem Davidom Krejcijem, ki je podpisal novo triletno pogodbo. 25-letni češki napadalec bo letno zaslužil 5,25 milijona dolarjev. »Še vedno sem mlad igralec in imam precej časa, da izboljšam svojo igro. Lahko postanem boljši, močnejši, hitrejši in izboljšam tudi svoj strel,« je dejal Krejci.

Izidi lige NHL:

Los Angeles Kings : Florida Panthers 2:1

Vancouver Canucks : Nashville Predators 5:6

Washington Capitals : Pittsburgh Penguins 1:2

Carolina Hurricanes : New York Rangers 3:5

Winnipeg Jets : Phoenix Coyotes 1:0

Dallas Stars : Ottawa Senators 3:2

Calgary Flames : Columbus Blue Jackets 3:4 (po kazenskih strelih)

San Jose Sharks : Montreal Canadiens 4:3 (po kazenskih strelih)