NHL: Tampa zavzela vrh vzhoda

Hokejisti Tampe so na derbiju vzhodne konference s 4:2 premagali Montreal in se zavihteli na vrh lestvice.

Objavljeno
07. januar 2015 09.33
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Montreal - V severnoameriški ligi NHL je potekal derbi vodilnih ekip vzhodne konference Montreala in Tampe, ki ga je s 4:2 dobila slednja (vrhunci v spodnjem videu).

Tampa je v uvodni tretjini sprožila več strelov v okviru gola (razmerje 10:6), vendar pa so bili vsi njeni poskusi jalovi, Montreal pa je to izkoristil v 16. minuti z golom Daleja Weisa.

Gostje so v drugi tretjini še odločneje napadli in v okvir nasprotnikovega gola sprožili 16 strelov (razmerje 16:9), kar se jim je zelo obrestovalo, saj so v tem delu igre dosegli kar štiri gole.

J.T. Brown je izid izenačil v 24. minuti, sedem minut kasneje je Tyler Johnson izkoristil številčno premoč in Tampi priigral prednost gola, v 39. minuti se je med strelce vpisal Brett Connolly, za konec odličnega strelskega niza pa je bil Tyler Johnson v 40. minuti uspešen z igralcem več.

Gledalci so v zadnji tretjini videli le en gol, ki ga je v 45. minuti dosegel domačin Max Pacioretty in postavil končni izid.

 

Varlamov zaklenil mrežo v Chicagu

Hokejisti Chicaga so pred domačimi gledalci izgubili proti Coloradu z 0:2. Gostje so v uvodnih 77 sekundah dosegli kar dva gola - strelca sta bila Nathan MacKinnon in Maxime Talbot - nato pa je v ospredje stopil vratar Colorada Semjon Varlamov.

Chicago je namreč po uvodnih golih zavladal na ledeni ploskvi in proti nasprotnikovim vratom sprožil kar 54 strelov (razmerje 54:24), vendar pa je Varlamov ubranil prav vse njegove poskuse in imel ključno vlogo pri uspehu svojega moštva.

 

Izidi lige NHL

Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 2:4

New Jersey Devils - Buffalo Sabres 4:1

Minnesota Wild - San Jose Sharks 3:4 (po podaljšku)

Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche 0:2

Edmonton Oilers - Detroit Red Wings 2:4

Philadelphia Flyers - Ottawa Senators 2:1 (po kazenskih strelih)

Nashville Predators - Carolina Hurricanes 3:2

Dallas Stars - Columbus Blue Jackets 2:4

Arizona Coyotes - St. Louis Blues 0:6

Vancouver Canucks - New York Islanders 3:2