NHL: tri točke Kopitarja ob porazu Kraljev s Chicagom

Hokejisti Los Angelesa so na domači tekmi s 3:5 izgubili proti aktualnim prvakom. Anže Kopitar zadel in dvakrat podal.

Objavljeno
04. februar 2014 09.05
HKO-HKN-SPO-CHICAGO-BLACKHAWKS-V-LOS-ANGELES-KINGS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles je v noči na torek gostilo moštvo Chicago Blackhawks in izgubilo s 3:5.

Kljub porazu je sijajno formo pred OI v Sočiju pokazal slovenski reprezentant Anže Kopitar, ki je ob golu dosegel še dve podaji. Kopitar je v drugi tretjini zadel za izenačenje na 2:2, ter podal za izid 1:2 in končnih 3:5. S tremi točkami je bil po tekmi izbran tudi za drugo zvezdo večera.

Kralji so tekmo sicer začeli slabo. Gostje so že v 2. minuti izkoristili prednost igralca več na ledu, potem ko je na hitro pred golom preigraval Patrick Kane in s strelom po tleh premagal vratarja Jonathana Qucika. Kralji so bili v nadaljevanju kar štiri minute z igalcem več, a uspeha ni bilo. Ko se je vrnil kaznovani Patrick Sharp so hokejisti Chicaga zabili še drugi gol, zadel Bryan Bickell. Dve minuti pozneje so udarili tudi Kralji, ko je Kopitar nastreljan plošček podal do Slave Vojnova, ta pa do Drew Doughtya, ki je premagal vratarja Coreyja Crawforda.

Drugo tretjino je z vratnico odprl Dustin Browna, nekaj trenutkov za tem pa še Jake Muzzin, domači pa so nato prišli do zasluženega izenačenja. Tyler Toffoli je podal na drugo stran do Kopitarja, ki je odlično preigraval in zadel za 2:2. V 14. minuti nadaljevanja je znova udaril Chicago, po strelu Nicka Leddyja je bil pred Quickom spreten Marcus Krüger, plošček pa v mrežo spravil kar domači branilec Matt Greene.

Kralji so v zadnji tretjini začeli silovito, sprožili prvih sedem strelov, vseeno pa so do zadetka znova prišli gostje. Z modre črte je sprožil Leddy in Quicka ugnal za 4:2. Chicago je dobil zalet in povišal na 5:2, ko je podajo Sharpa na drugo vratnico brez težav izkoristil Kane. Kralji so vseeno dobili priložnost za tretji zadetek in znižanje na 3:5. Kopitar je našel Jeffa Carterja, ki je zadrsal za gol, tam pa se je najboljše znašel mladi Toffoli. Kralji so poskusili tudi z igro brez vratarja, vseeno pa izgubili še tretjič zapored in tudi tretjič v sezoni proti Chicagu.

Zadnjo tekmo pred olimpijskim premorom bodo igralci Los Angelesa odigrali v noči na petek po slovenskem času, ko v goste prihaja še Columbus.

NHL:

Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)

Strelci: 0:1 Kane (Toews, Sharp, 2.) / PP1, 0:2 Bickell (Kane, Shaw, 9.), 1:2 Doughty (Voynov, Kopitar, 10.) / PP1, 2:2 Kopitar (Carter, Toffoli, 27.), 2:3 Krüger (Leddy, Smith, 34.), 2:4 Leddy (Hossa, Versteeg, 48.), 2:5 Kane (Sharp, Toews, 53.), 3:5 Toffoli (Carter, Kopitar, 53.).

Buffalo Sabres - Edmonton Oilers 2:3

Detroit Red Wings - Vancouver Canucks 2:0

Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 2:4

San Jose Sharks - Philadelphia Flyers 2:5

Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 2:1 (podaljšek)

New Jersey Devils - Colorado Avalanche 1:2 (podaljšek)