NHL: trije goli Chicaga v razmaku 126 sekund

Trener Chicaga Joel Quenneville: Bolje v tej sezoni še nismo igrali, konkretnejši smo bili v vseh prvinah igre.

Objavljeno
22. oktober 2014 10.44
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Chicago - Hokejisti moštva Chicago Blackhawks so vnovič dokazali, da njihova uvrstitev v finale lige NHL v minuli sezoni ni bila naključna. Tudi v novi namreč nadaljujejo zelo prepričljive predstave, v petem poskusu so še četrtič zmagali (edini poraz so vpisali šele po kazenskih strelih), s 4:0 so pred domačimi navijači na kolena spravili Philadelphio.

Vse dvome o zmagovalcu so razblinili že v prvi tretjini, saj so v začetku petnajste minute vodili že s 3:0, potem ko so tekmečevega čuvaja mreže Steva Masona, ki je sicer zbral kar 39 obramb, kar trikrat spravili na kolena v razmaku dveh minut in šestih sekund. Uspešni so bili Brandon Saad, Bryan Bickell, ki sta oba zadela prvič v sezoni, in ob številčni premoči na ledu tudi Patrick Kane, ki je suvereno zmago Chicaga potrdil v četrti minuti zadnje tretjine, ponovno ob igralcu več na ploskvi. Finski vratar Antti Raanta je zaklenil mrežo, prvič v sezoni in drugič v kratki karieri onstran »luže«, in zbral 32 obramb.

»Bolje v tej sezoni še nismo igrali! Konkretnejši smo bili v vseh prvinah igre, kakor koli obrnete, smo igrali dobro,« je strnil trener zmagovalnega moštva Joel Quenneville. Junak dvoboja Raanta pa je dodal: »Včasih te hitro vodstvo s 3:0 lahko uspava, nas pa ni. Dobro smo igrali vseh 60 minut, sploh pa zadnjo tretjino, kar nam je olajšalo pot do zmage.«

IZIDI LIGE NHL

Boston Bruins : San Jose Sharks 5:3
New Jersey Devils : New York Rangers 3:4 - podaljšek
New York Islanders : Toronto Maple Leafs 2:5
Montreal Canadiens : Detroit Red Wings 2:1 - podaljšek
Nashville Predators : Arizona Coyotes 4:3 - kazenski streli
Winnipeg Jets : Carolina Hurricanes 3:1
Chicago Blackhawks : Philadelphia Flyers 4:0
Dallas Stars : Vancouver Canucks 6:3
Colorado Avalanche : Florida Panthers 3:4 - podaljšek
Calgary Flames : Tampa Bay Lightning 1:2 - podaljšek