NHL: trije goli Gaborika za prvo zmago New Yorka

Hokejisti New York Rangers so po podaljšku prišli do zmage nad Boston Bruins (4:3), tri gole je prispeval Marian Gaborik.

Objavljeno
24. januar 2013 07.35
Posodobljeno
24. januar 2013 07.35
SPO-HKO-HKN-159951512
D. O., Delo.si/STA
D. O., Delo.si/STA

New York - Moštvo Pittsburgh Penguins je v NHL vpisalo visok domač poraz. Na domačem ledu je bilo s 5:2 boljše moštvo Toronto Maple Leafs.

Moštvo New York Rangers je na krilih Mariana Gaborika s tremi zadetki slavilo po podaljšku proti Boston Bruins s 4:3, hokejisti Vancouver Canucks so po kazenskih strelih strli odpor Calgary Flames s 3:2, ekipa Phoenix Coyotes pa je bila s 5:1 boljša od Columbus Blue Jackets. Steve Sullivan je v dresu Phoenixa prišel do hat-tricka, piše STA.

Gaborik je eksplodiral v prvi tretjini, ko je dvakrat zatresel mrežo kosmatincev v razmaku dobrih dveh minut. Gaborik se je veselil 14 hat-tricka v sezoni po golu v 27 sekundi podaljška. V majici Rangersov je dosegel že peti hat-trick.

Gaborik je pobral plošček, ki ga je izgubil Andrew Ference in v samostojnem prodoru v podaljšku uspešno končal akcijo. » Nisem prav veliko razmišljal, po glavi mi je rojilo samo, kako čim prej plošček spraviti v mrežo ter ukaniti vratarja,« je bil zadovoljen Gaborik.

Izidi lige NHL:

Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs 2:5

New York Rangers - Boston Bruins 4:3 (podaljšek)

Vancouver Canucks - Calgary Flames 3:2 (kazenski streli)

Phoenix Coyotes - Columbus Blue Jackets 5:1