NHL: v velikem finalu še Chicago (VIDEO)

V odločilni sedmi tekmi finala zahodne konference lige NHL je Chicago s 5:3 premagal Anaheim. Za naslov se bo boril s Tampo Bay.

Objavljeno
31. maj 2015 09.58
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Anaheim - Hokejisti Chicaga Blackhawks bodo še tretjič po letu 2010 nastopili v finalu lige NHL. V finalu zahodne konference so na odločilni sedmi tekmi v gosteh ugnali Anaheim s 5:3 in se s 4:3 v zmagah prebil v veliki finale, kjer se bodo pomerili z moštvom Tampa Bay Lightning.

Chicago je v odločilni tekmi narekoval ritem Račkom, gostje so povedli z goloma kapetana Jonathana Toewsa, zmagovalec pa je bil znan že v 34. minuti, ko sta zadela še Brandon Saad in Marian Hossa ter poskrbela za vodstvo s 4:0.

Do konca druge tretjine je za domače prvi zadel Ryan Kessler, gledalci pa so spet oživeli v 52. minuti, ko je Corey Perry znižal na 2:4. A le dve minuti kasneje je Brent Seabrook poskrbel za 5:2, s čimer je poskrbel za mirno končnico. Le 42 sekund pred koncem je končni izid postavil Matt Beleskey.

»V tem dvoboju ni bilo lahkih tekem. Nič nam ni bilo podarjenega. Prav nikoli Anaheim ni popustil, ni igral slabo in prav vse smo si morali proti njim trdo priboriti je po tekmi dejal junak večera Toews.

Hokejisti Chicaga so se še kako dobro spominjali dogodkov izpred leta dni, ko so proti moštvu Los Angeles Kings izgubili odločilno sedmo tekmo za uvrstitev v finale. Takrat je tekmo v razprodanem United Centru odločil branilec Los Angelesa Alec Martinez. Tokrat podobnega razpleta ninso dovolili.

Toda uvrstitev v veliki finale še ni končni cilj moštva. »Doslej nismo naredili še nič. Seveda je to velik korak, če ga primerjamo z lanskim in dobili smo priložnost. Zmago smo si seveda zelo želeli, a ključne tekme so šele pred nami,« je po tekmi povedal Kane.

Pričakovanja v finalu so velika, saj je bil Chicago v letih 2010 in 2013 prvak, zdaj se mu ponuja nova priložnost. Z zmago bi Chicago postal prva ekipa po Detroitu v obdobju 1997-2002, ki bi v šestih letih osvojil tri naslove. Uspeh bi bil toliko večji, saj je liga leta 2005 uvedla takoimenovani »salary cap«, ki izenačuje možnosti ekip. Chicago je Stanleyjev pokal doslej osvojil petkrat, Tampa je bila prvak le leta 2004.

Zares se bo začelo v noči na četrtek, ko bo na Floridi na sporedu prva tekma finala Stanleyjevega pokala.

 

NHL, končnica, zahodna konferenca:

Finale:

Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks 3:5
(Chicago se je s 4:3 v zmagah uvrstil v finale Stanleyjevega pokala)