NHL: vodilni Anaheim se je doma osramotil proti Dallasu (VIDEO)

Junak zmage Zvezd je bil Jamie Benn, ki se je s tremi podajami zavihtel na vrh lestvice najučinkovitejših igralcev v NHL.

Objavljeno
09. april 2015 11.21
SPO-HKO-HKN-ST-LOUIS-BLUES-V-DALLAS-STARS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Anaheim - Vodilno moštvo zahodne konference hokejske lige NHL, Anaheim Ducks, se je osramotilo v domačem dvoboju z Dallasom, saj je ne le izgubilo z 0:4, temveč v okvir tekmečevih vrat sprožilo pičih 19 strelov, česar klubski navijači na pomnijo. Vendar pa Zvezdam prestižna zmaga, sicer že tretja zapovrstjo, ne bo pomagala pri preboju v končnico, na desetem mestu zahoda imajo namreč neulovljivih pet točk zaostanka za osmouvrščenim Calgaryjem, a do konca igrajo le še eno tekmo.

Junak dvoboja je bil levokrilni igralec Dallasa Jamie Benn, ki je kot asistent sodeloval pri treh od štirih golov, s čimer je splezal povsem na vrh lestvice najučinkovitejših hokejistov te sezone. Zaenkrat je zbral 83 točk za 32 golov in 51 podaj, s čimer si vodilni položaj deli z Johnom Tavaresom (New York Islanders) in Sidneyjem Crosbyjem (Pittsburgh). »Od te sezone smo si veliko obetali, vendar pa zgrešili napredovanje v izločilne boje. To žal šteje več kot pa strelska krona, ki - ne bom lagal - seveda laska, vendar pa to ni bila lovorika, ki sem jo načrtoval za to sezono,« je pojasnil 25-letni Benn.

Drugi junak obračuna pa je bil švedski vratar v zmagovalni vrsti Jhonas Enroth, ki resda ni imel veliko dela, a je vseeno zaklenil mrežo - drugič v sezoni in šele petič v karieri. Anaheim je po nizu štirih zaporednih zmag pokleknil še drugič zapored, do konca rednega dela pa ga v noči na nedeljo čaka zgolj še gostovanje pri odpisanih Kojotih iz Arizone.

IZIDI LIGE NHL

Columbus Blue Jackets : Toronto Maple Leafs 5:0
Washington Capitals : Boston Bruins 3:0
Anaheim Ducks : Dallas Stars 0:4