NHL: vodilni moštvi še naprej s cmokom v grlu, ruski sodnik v anale (VIDEO)

Nashville je šele po podaljšku strl Arizono in končal niz šestih zaporednih porazov, Anaheim drugič zapored na kolenih.

Objavljeno
10. marec 2015 10.34
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Vancouver - Vodilnima moštvoma zahodne konference in hokejske lige NHL nasploh v zadnjem obdobju ne gre prav nič po načrtih. Nashville je resda prekinil neslavni niz šestih zaporednih porazov, a je tretjo najslabšo ekipo, Arizono, na kolena spravil šele v podaljšku (2:1), medtem pa je Anaheim klecnil drugič v nizu, zanj je bil prav tako z 2:1 usoden Vancouver.

Glede na videno na ledeni ploskvi pa takšen razplet ni bil zaslužen, Rački so namreč precej več poskušali (razmerje strelov kar 30:16 v njihovo korist), a se je izkazal tekmečev švedski čuvaj mreže Eddie Lack, ki je kapituliral zgolj sredi zadnje tretjine ob zadetku Emersona Etema. Na drugi strani sta bila uspešna komaj 19-letni novinec Bo Horvat v prvem delu in Zack Kassian štiri minute pred zadnjim piskom sirene.

Prav poseben poudarek pa je imel dvoboj Detroita in Edmontona (5:2), saj se je na njem Jevgenij Romasko vpisal v zgodovino kot prvi Rus, ki je sodil v dvoboju lige NHL. Bil je eden od dveh glavnih sodnikov, ob njem je pravico delil še Paul Devorski.