NHL: Vragi brez Kovaljčuka tavajo v temi

Hokejisti New Jerseja, lani finalisti lige NHL, so brez Ilje Kovaljčuka doživeli že deveti zaporedni poraz.

Objavljeno
13. april 2013 11.18
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Chicago - Potem ko se lani z Los Angelesom potegovali celo za naslov v Stanleyjevem pokalu, so v tej sezoni hokejisti New Jerseyja brez najslabšim nizom v zgodovini. Sinoči so vpisali že deveti poraz zapored, z 2:0 je bila boljša Ottawa.

Senatorjem sta zmago zagotovila Jean-Gabriel Pageau in Milan Michale, v vratih je blestel Craig Anderson, ki je vpisal 33 obramb in dosegel tretji »shutout« v sezoni. Ottawa je tako na dobri poti v končnico, slabše kaže Vragom, ki se nikakor ne znajdejo brez poškodovanega zvezdnika Ilje Kovaljčuka. Odkar ga ni v ekipi zaradi poškodbe rame, New Jersey niza poraze in je tik pred črnim nizom iz sezone 1983/84.

Medtem vodilno moštvo lige Chicago nadaljuje z zmagovitimi predstavami. Sinoči so prvaki iz leta 2010 prišli do zmage po kazenskih strelih proti Detroitu (3:2) in si že zagotovili tudi prvo mesto v centralni diviziji. To jim je nazadnje uspelo pred tremi leti, ko so tudi osvojili naslov v Stanleyjev pokalu. Obenem so še povečali vodstvo v zahodni konferenci, pred Anaheimom vodijo že za sedem točk.

Columbus se še naprej vztrajno otepa dna lestvice, tokrat je s 4:1 presenetil St. Louis in še ohranil upanje na končnico.

Dallas je s 5:2 ugnal Nashville. Na tekmi je blestel novinec Alex Chiasson in prispeval dva gola. V igri z igralcem več je zadel tudi Ray Whitney in vpisal tudi podajo.

Calgary je po treh zaporednih porazih na domačem ledu tokrat le prišel do zmage. Mark Giordano je v peti minuti podaljška zadel za zmago s 3:2 nad Phoenixom.

NHL:

Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 3:2 (kazenski streli)

Calgary Flames - Phoenix Coyotes 3:2 (podaljšek)

Nashville Predators - Dallas Stars 2:5

New Jersey Devils - Ottawa Senators 0:2

Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 4:1