NHL: Winnipeg zadal Kraljem tretji zaporedni poraz (VIDEO)

Los Angeles Kings so v Winnipegu izgubili z 2:5 in doživeli tretji zaporedni poraz. Anže Kopitar brez točke.

Objavljeno
02. marec 2015 00.11
Posodobljeno
02. marec 2015 00.51
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Winnipeg - Hokejisti Los Angelesa so v noči z nedelje na ponedeljek gostovali v Winnipegu in izgubili z 2:5, kar je njihov tretji zaporedni poraz (vrhunci v spodnjem videu). Anže Kopitar je pri Kraljih igral devetnajst minut, v tem času pa ni sprožil strela na gol.

Los Angeles je v prvi tretjini prikazal neprepričljivo igro in proti nasprotnikovim vratom sprožil le štiri strele, medtem ko so bili gostitelji v tem delu igre izkoristili enega izmed devetih strelov. Za uvodni gol je v sedmi minuti poskrbel Drew Stafford, to pa je bil tudi edini gol v prvih dvajsetih minutah.

Kralji so se v igro vrnili v 28. minuti, ko je Jeff Carter v protinapadu prejel plošček na desni strani in ga z diagonalnim strelom poslal v mrežo.

Winnipeg se je na prejeti gol odzval odločno in do konca tretjine dosegel kar tri gole. Prvi je bil v 31. minuti delo Tylerja Myersa, ki je z desne strani sprožil v bližnji kot, vratar Jonathan Quick pa je imel pred seboj gnečo in ni mogel preprečiti gola.

Zadnjih devet minut tretjine je bilo v znamenju Andrewa Ladda. Ta je le 42 sekund po Myersovem golu povišal na 3:1, pri čemer je imel velike zasluge za gol njegov soigralec Bryan Little, ki je z leve strani zadel vratnico, Laddu pa je preostalo le še to, da je plošček potisnil v mrežo. Isti igralec je bil nato uspešen tudi v 40. minuti, ko je poskusil z razdalje in z nekaj sreče še drugič premagal Quicka.

Pri Kraljih je v zadnji tretjini priložnost dobil drugi vratar Martin Jones. Njegovo moštvo je bilo pred (pre)težko nalogo, saj je moralo nadoknaditi tri gole zaostanka. Gostje so na drugi gol čakali vse do 55. minute, ko je še drugič zadel Jeff Carter, nato pa v končnici zaigrali brez vratarja, kar je v 60. minuti s strelom v prazen gol izkoristil Blake Wheeler.

Kralji so s tretjim zaporednim porazom nazadovali na četrto mesto pacifiške divizije (70), pri čemer so po točkah izenačeni s tretjeuvrščenim Calgaryjem.

 

Izidi lige NHL

Winnipeg Jets - Los Angeles Kings 5:2

(Anže Kopitar brez strela v 19:02 za Los Angeles)

Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 5:3

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 4:3

Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 4:0

Dallas Stars - Anaheim Ducks 1:3

Vancouver Canucks - St. Louis Blues 6:5 (po kazenskih strelih)