Novi gol Kopitarja in zmaga Kraljev

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so s slovenskim kapetanom na čelu po kazenskih strelih strli odpor igralcev kluba Seattle Kraken.
Fotografija: Anže Kopitar je takole proslavil svoj gol. FOTO: Steph Chambers/AFP
Odpri galerijo
Anže Kopitar je takole proslavil svoj gol. FOTO: Steph Chambers/AFP

Hokejisti kluba Los Angeles Kings so bili uspešni v NHL. Po hudem boju so na tujem po kazenskih strelih s 3:2 (1:1, 1:0, 0:1; 0:0, 1:0) strli odpor igralcev moštva Seattle Kraken. Slovenski kapetan Anže Kopitar je v 38. minuti tekme v Climate Pledge Areni popeljal Kralje v vodstvo z 2:1. Hrušičan je bil tudi med izvajalci kazenskih strelov, a je bil neuspešen.

Derbi pacifiške skupine je bil zelo izenačen. Gostitelji so se veselili vodstva v sedmi minuti, ko je bil natančen Adam Larsson, ki je preigral dva igralca gostov in plošček potisnil skozi nogi gostujočega vratarja Camerona Talbota. Manj kot sedem minut pozneje je Trevor Moore izenačil rezultat.

Kopitar je v drugi tretjini izkoristil številčno premoč na ledu gostov iz Kalifornije za prednost z 2:1. Kralji so minimalno prednost zadržali vse do 58. minute dvoboja, ko je Oliver Bjorkstrand prav tako ob igri s hokejistom več izenačil na 2:2 in izsilil podaljšek. Dodatni del je minil brez zadetka, zmagoviti gol pa je nato pri izvajanju kazenskih strelov vendarle pripadel gostujočemu igralcu. Carl Grundström je zadel za zmago v devetem krogu »loterije«.

Pri izvajanju kazenskih strelov so bili za Kralje uspešni tudi Adrian Kempe, Arthur Kalijev in Trevor Lewis, za Kraken pa Kailer Yamamoto, Yanni Gourde in Matty Beniers.

Vratar Los Angelesa Cameron Talbot je zbral 17 obramb, domači čuvaj mreže Joey Daccord pa je zaustavil 36 strelov Kraljev, tudi dva Kopitarjeva.

Los Angeles Kings v razvrstitvi tihomorske divizije zasedajo tretje mesto z 38 točkami. Na vrhu lestvice so trenutno najboljša ekipa lige Vegas Golden Knights s 45 točkami.

Kralje naslednja tekma čaka prav tako proti pacifiškemu tekmecu, ko bodo v sredinih jutranjih urah po srednjeevropskem času igrali pri San Jose Sharks.

Drugi izidi: Minnesota Wild – Vancouver Canucks 2:1 – po kazenskih strelih, Boston Bruins – New York Rangers 1:2 – po podaljšku, Columbus Blue Jackets – New Jersey Devils 3:6, Montreal Canadiens – New York Islanders 5:3, Philadelphia Flyers – Detroit Red Wings 1:0, Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins 7:0, Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 6:2, Nashville Predators – Washington Capitals 3:1, St. Louis Blues – Dallas Stars 4:3 – po podaljšku, Arizona Coyotes – Buffalo Sabres 2:0, Calgary Flames – Tampa Bay Lightning 4:2, Edmonton Oilers – Florida Panthers 1:5.

Komentarji: