Olimpija zanesljivo v finale z Jeseničani

Hokejisti Telemach Olimpije so na drugi polfinalni tekmi DP z 8:0 premagali Celjane in se uvrstili v veliki finale.

Objavljeno
30. marec 2015 23.13
lvu hokej
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Celje - Znan je še drugi finalist hokejskega državnega prvenstva. Po pričakovanjih je to postala Telemach Olimpija, potem ko je na drugi polfinalni tekmi znova visoko premagala Celjane. Zmaji so v mestu ob Savinji zmagali s kar 8:0. Na prvi tekmi v Tivoliju je bil izid 12:1.

Ljubljančani so brez večjega naprezanja napredovali v finale, drugo polfinalno tekmo pa praktično odločili že po nekaj minutah, četudi so se prejšnji teden še ukvarjali s težavami v klubu in praktično brez treningov začeli finalno serijo. A kakovostna razlika je še vedno prevelika. Tokrat so po golih Sebastjana Hadžića in Žige Pešuta ob igralcu hitro povedli z 2:0. V drugi tretjini so zadeli še Gregor Koblar, Luka Kalan in Jure Sotlar, v zadnjem delu pa še kapetan Aleš Mušič.

Na koncu so napredovali s skupnim izidom 20:1. V finalu jih zdaj čakajo jeseniški hokejisti, ki so v dveh tekmah so dvakrat premagali Triglav.

Finale se bo po urniku začel v četrtek, 9. aprila. Druga tekma bo v soboto, 11. april, tretja v ponedeljek, 13. aprila, morebitni četrta in peta pa 16. in 18. aprila. Prednost domačega ledu bo imela ljubljanska ekipa.