Pesjak, Sodja in Vilman ostajajo na Jesenicah, Hadžič pa v Ljubljani

Jeseničani so podaljšali pogodbe z Urbanom Sodjo, Grego Vilmanom in Miho Pesjakom. Olimpija je zadržala Sebastjana Hadžiča.

Objavljeno
13. julij 2015 16.59
Posodobljeno
13. julij 2015 17.35
iza*Hokej finale DP
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Jesenice - Slovenski državni prvak Sij Acroni Jesenice nadaljuje s sestavljanjem moštva za prihodnjo sezono. V klubu so podaljšali pogodbe z Urbanom Sodjo, Grego Vilmanom in Miho Pesjakom.

Jeseničani imajo tako trenutno trinajst igralcev s pogodbami za naslednjo sezono, v kateri bodo igrali v slovenskem prvenstvu in pokalu, prvenstvu INL in celinskem pokalu.

23-letni napadalec Urban Sodja vso svojo kariero igra na Jesenicah. V pretekli sezoni je v prvenstvu INL odigral 29 tekem in imel 28 točk (14+14), v državnem prvenstvu pa je na 12 tekmah vknjižil 24 točk (11+13).

»Zelo sem zadovoljen, da sem podaljšal pogodbo z Jesenicami. Moja hokejska pot se je pričela v Podmežakli. Doživel sem že veliko lepega in tudi kaj manj lepega. Med njimi je tudi propad HK Jesenice. Ampak novi klub prinaša novo upanje za Jesenice in sedaj, ko se klub dviguje nazaj na stara pota jeseniškega hokeja, želim pomagati pri tem. V pretekli sezoni sem spoznal, da se v klubu dela profesionalno, kar je garancija za doseganje visokih ciljev,« je povedal Sodja.

Pesjak: Apetiti kluba so še večji

V jeseniškem napadu bo tudi v prihodnji sezoni igral Miha Pesjak. Ta se je sredi pretekle sezone iz Olimpije vrnil na Jesenice in na 14 tekmah prvenstva INL vknjižil 9 točk (6+3), v državnem prvenstvu pa je odigral 5 tekem in prispeval 12 točk (5+7).

»Na Jesenice sem se vrnil na polovici pretekle sezone. Upal sem, da bom dobil priložnost za igranje in več minutaže kot v Ljubljani. Hitro sem spoznal, da klub deluje kot utečen stroj, zelo profesionalno, organizacija v klubu pa je bila vzorna. Zelo sem bil zadovoljen, užival sem vsak trening in tekmo in ob ponujeni priložnosti za nadaljevanje sodelovanja nisem veliko razmišljal. Ob pogovoru pred podpisom pogodbe mi je bilo jasno, da so apetiti kluba v tej sezoni večji in da se bo trdo delalo. To mi odgovarja, saj si tudi sam želim napredovati. Osredotočeni bomo na osvojitev naslova prvaka INL in ubranitvi domače krone, smo favoriti tudi za domač pokal, Kontinentalni pokal pa bo super priložnost za dokazovanje na nekoliko širši mednarodni ravni. Čaka nas zanimiva sezona,« je ob podpisu pogodbe povedal Pesjak.

Vilman: Moram si zaslužiti minute med vratnicama

19-letni vratar Grega Vilman v pretekli sezoni ni bil med udarnimi aduti jeseniškega moštva. V prvenstvu INL je branil na dveh tekmah in prejel osem golov (86,2%), v državnem prvenstvu pa je na dvanajstih tekmah dobil 10 golov (86,7%). Vilman se zaveda, da ga čaka še veliko dela, če si bo želel izboriti želeno minutažo:

»V pretekli sezoni sem dobil veliko prepotrebnih izkušenj in s prikazanim sem kar zadovoljen. Seveda si želim več minut preživeti med vratnicama, ampak to si moram zaslužiti. Čaka me veliko trdega dela, vendar se tega ne bojim. Le tako bom napredoval, pridobival znanje in izkušnje in ekipi pomagal do uspehov. Všeč mi je tudi, da uprava cilja visoko in verjamem, da smo sposobni doseči vse cilje. Nadaljevati moramo dobro delo, nadaljevati moramo tam, kjer smo ob koncu pretekle sezone končali. Smo ekipa, ki zna stopiti skupaj in to bomo dokazali.«

Hadžič ostaja pri Olimpiji

Danes so bili dejavni tudi pri Telemach Olimpiji, kjer so sklenili dvoletno pogodbo z mladim napadalcem Sebastjanom Hadžičem.

20-letni hokejist se je Olimpiji pridružil pred začetkom pretekle sezone in kot posojen igralec Jesenic najprej igral za mlajšo ekipo zmajev, z dobrimi predstavami pa je si je prislužil vpoklic v prvo ekipo in se že na debiju proti Znojmu vpisal med strelce. Hadžič je v prvenstvu EBEL skupaj odigral štirinajst tekem in prispeval tri točke (1+2).

»Zelo sem vesel priložnosti za novo dokazovanje. Rad bi se zahvalil predsedniku Marku Popoviču, celotnemu vodstvu in še posebej obema trenerjema za izkazano zaupanje. Želim si napredovati in EBEL je pravšnja liga za to. Veseli me tudi, da bom zopet združil moči z Nikom Pemom, s katerim sva skupaj v napadu igrala že v mlajših selekcijah. Zopet bova skušala pokazati najino sposobnost in kemijo. Z dobrimi igrami se želim dokazati tudi selektorju in si prislužiti priložnost v članski reprezentanci. Glavni cilji z Olimpijo v novi sezoni so zagotovo čim boljša uvrstitev v ligi EBEL ter osvojitev naslova državnega prvaka in pokalnega zmagovalca Slovenije,« je povedal Hadžič.