Pokal HZS v sezoni 2017/18 še pred začetkom DP

Hokejska zveza Slovenije je sporočila podrobnosti o domačih klubskih tekmovanjih, ligaškem in pokalnem, v prihajajoči sezoni.

Objavljeno
12. julij 2017 16.37
Hokej Olimpija - Jesenice 06.aprila 2017 [hokej,šport,Olimpija,Jesenice]
A. V.
A. V.
Ljubljana - Iz Hokejske zveze Slovenije so sporočili, da bodo tekmovanje za pokal HZS v sezoni 2017/18 organizirali še pred začetkom članskega državnega prvenstva. Celotno tekmovanje bo med 7. in 9. septembrom potekalo v Celju, za tekmovanje se je prijavilo osem ekip. Žreb turnirja bo v Celju 4. septembra ob 12. uri.

Na razpis tekmovanja so se prijavili Sij Acroni Jesenice, HK Olimpija, Playboy Slavija, Triglav, ECE Celje, Bled, Maribor in Mladi Jesenice.

IZ HZS so sporočili še, da imajo pravico nastopa domači in tuji igralci, ki so registrirani pri nacionalni panožni zvezi, kakor tudi igralci s pravico nastopa z dvojno licenco. Na tekmi ima pravico nastopa pet igralcev z mednarodno transfer karto.

Na vseh tekmah se igra do zmage. Ob neodločenem rezultatu po 60 minutah se igra dolgi podaljšek (štirje igralci v polju in vratar) do zlatega gola oziroma 20 minut. V primeru, da v 20 minutah ni gola, se igra novi podaljšek do zlatega gola oziroma 20 minut in tako naprej.

HZS pripravila koledar za sezono 2017/18

Državno prvenstvo se bo začelo 16. septembra, pokalno tekmovanje pa v novi obliki na turnirju v Celju teden dni prej.

HZS je pri pripravi razporeda upoštevala tudi drugi tekmovanji, kjer bodo nastopili slovenski klubi (mednarodna liga in alpska liga), medsebojne tekme moštev v teh tekmovanjih bo tudi upoštevala v DP. V sezoni 2017/18 bodo v domačem prvenstvu nastopala moštva Sij Acroni Jesenice, HK Olimpija, Playboy Slavija, ECE Celje, Triglav, MK Bled in Maribor. Skupno bodo ekipe odigrale po 12 krogov, sledila pa bo še končnica.

V tej bodo nastopale vse ekipe, najboljša po rednem delu bo v četrtfinalu prosta. Igrali bodo po sistemu boljši iz dveh tekem.

Za finale so pri HZS pripravili dve različici; če bosta eden ali oba slovenska kluba v alpski ligi (Sij Acroni Jesenice in HK Olimpija) igrala v končnici, bodo v DP finale igrali na dve zmagi, če pa v alpski ligi ne bo slovenskih klubov, pa bo domači finale potekal na tri zmage. V obeh primerih bo tekmovanja konec najpozneje 20. aprila.