Poletna liga: Olimpija po kazenskih strelih premagala Briancon, drugi poraz Jeseničanov

Hokejisti Olimpije so drugi dan poletne lige po izvajanju kazenskih strelov porazili francoski Briancon (3:2).

Objavljeno
23. avgust 2013 20.52
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Bled - Ljubljanska Telemach Olimpija je drugi dan poletne lige Rudi Hiti 2013 po kazenskih strelih premagala francoski Briancon (3:2).

Slovenski in francoski predstavnik v prvih 40 minutah nista dosegla gola, nato pa sta bila v zadnji tretjini uspešna po dvakrat. Sledili so kazenski streli, pri katerih se je z dvema goloma izkazal Jeff Ulmer in poskrbela za zmago Olimpije.

To je bila za Ljubljančane prva zmaga na tekmovanju, potem ko so v prvem kolu visoko izgubili proti norveškemu Stavangerju (0:6), »zmaji« pa se bodo jutri v slovenskem derbiju pomerili z Jeseničani (19.30), ki so danes visoko izgubili proti moštvu Stavanger Oilers (1:7).

Povratek Olimpije po dveh zaostankih

Hokejisti Olimpije so na začetku dvoboja z Brianconom pokazali veliko želje po zmagi, vendar so bili v zaključku akcij premalo natanačni, tako da se je uvodna tretjina končala z izidom 0:0.

V drugem delu igre se je nadaljeval izenačen boj Slovencev in Francozov, ki niso našli poti mimo obeh vratarjev. Ljubljančani so svojo najlepšo priložnost zapravili ob koncu tretjine, ko sta Aleš Mušič in Jeff Ulmer sama zadrsala proti nasprotnikovemu golu, vendar je bil strel Ulmerja prešibak za vratarja Bertranda. Pri Olimpiji je za nameček v drugih dvajsetih minutah led zapustil Pascal Morency, ki si je poškodoval stopalo.

Zadnja tretjina se je začela z golom Boštjana Goličiča, ki je v 46. minuti izkoristil številčno premoč Briancona. Ta je bil v vodstvu le šest minut, potem ko je Alex Berry vnovčil slabo posredovanje gostujočega golmana in plošček iz neposredne bližine poslal v mrežo.

Francozi so tri minute pred koncem dvoboja znova povedli. Marc Andre Barnier je s hitrim prodorom preigral obrambo Olimpije, na koncu opravil še z vratarjem Jerryjem Kuhnom in zadel za 2:1. »Zmaji« so si kazenske strele priigrali vsega pol sekunde pred iztekom rednega dela, strelec je bil Žiga Pešut. Pri kazenskih strelih se je izkazal hokejist Olimpije Jeff Ulmer, ki je z dvema goloma priigral zmago svojemu moštvu.

»Danes smo imeli res veliko priložnosti, ki jih nismo znali izkoristiti. Imeli smo kar nekaj sreče, ko smo zadeli ob izteku srečanja, vseeno pa mislim, da smo zasluženo zmagali. Danes smo bili boljši nasprotnik in proti včerajšnji tekmi je to povsem drug obraz Olimpije. Ampak to je že pozabljeno, naše glave so usmerjene že v jutrišnje srečanje, v derbi z Jesenicami. To bo zame nekaj novega. Prvič bom igral proti matičnemu klubu. Vem kakšen karakter imajo Jeseničani in tekma bo zanesljivo šla na nož. To bo zame prvi derbi,« je povedal hokejist Olimpije Gregor Koblar.

Drugi poraz Jeseničanov

Preostali slovenski predstavnik na turnirju, Team Jesenice, se je drugi dan tekmovanja pomeril z norveškim moštvom Stavanger Oilers in vknjižil še drugi poraz (1:7).

Jeseničani so bili po prvi tretjini (1:2) še v igri za končno zmago, nato pa so Norvežani v drugi tretjini dosegli štiri gole in odločili dvoboj.

»Smo na začetku priprav in vidi se, da nismo še v pravi formi. Bili smo dokaj utrujeni, dali smo vse, kar smo lahko od sebe. Pozna se nam, da je to šele naša prva tekma. Jutri bo, vsaj kar se taktičnega pogleda tiče, že veliko boljše. Danes smo delali veliko napak, bo jih pa z vsako tekmo manj. Jutri nas čaka verjetno nekaj težji nasprotnik. V tekmo bomo šli borbeno in upamo, da bomo odigrali dobro,« je dejal strelec edinega jeseniškega gola Miha Brus.

 

Rudi Hiti 2013, drugi dan tekmovanja

Telemach Olimpija - Briancon 3:2 (0:0, 0:0, 2:2; 1:0) - po kazenskih strelih

(Berry 52., Pešut 60.; Goličič 46., Barnier 57.)

 

Team Jesenice - Stavanger Oilers 1:7 (1:2, 0:4, 0:1)

(Remar 19.; Daoust 8., Kissel 14., Standfeldt 21., Schaus 24., 29., Kissel 33., Kristiansen 53.)