Risi prepričljivo boljši tudi od Madžarov

Za slovensko zmago s 4:0 na generalki pred SP v Južni Koreji so zadeli Tomaž Razingar, Aleš Mušič, Jan Muršak in Rok Leber.

Objavljeno
13. april 2014 22.49
Sochi Olympics Ice Hockey Men
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Budimpešta - Enako kot pred dnevi v dvoboju z Avstrijo, ko je sicer zmagovalca odločil šele podaljšek, je slovenska hokejska reprezentanca tudi v zadnjem preizkusu pripravljenosti pred skorajšnjim odhodom na svetovno prvenstvo skupine B v Južno Korejo zmagala. Izbranci selektorja Matjaža Kopitarja so bili tokrat v Budimpešti brez težav, s 4:0 (0:0, 1:0, 3:0), boljši od gostiteljev Madžarov, vse štiri gole pa so dosegli v drugi polovici obračuna. Z obema pripravljalnima nasprotnikoma se bodo risi sicer pomerili tudi na SP v Goyangu, torej je doseženo lepa popotnica pred odhodom v Azijo.

Madžari so se polovico tekme uspešno branili, Zoltan Hetenyi pa je zaklenil mrežo. Gostitelji so prvi gol prejeli v 32. minuti celo ob igralcu več na ledu, ko je hiter protinapad učinkovito zaključil kapetan Tomaž Razingar. Zadnja tretjina pa je bila povsem slovenska: najprej je v 45. minuti povišal Aleš Mušič, ki je izkoristil lepo podajo Jana Urbasa, za 3:0 je pravo bombo sprožil strelec odločilnega gola na Dunaju Jan Muršak, končni izid pa je dve minuti pred koncem obračuna postavil Rok Leber.

MADŽARSKA : SLOVENIJA 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)

Dvorana Laszlo Papp, gledalcev 4100, sodniki Babic, Kincses (glavna), Gangel, Soltesz (vsi Madžarska).

Strelci: 0:1 - Razingar (Goličič, 31.), 0:2 - Mušič (Urbas, 45.), 0:3 - Muršak (Robar, 52.), 0:4 - Leber (Verlič, 58.).

Kazenske minute: Madžarska 12, Slovenija 14.