Risi v Pjongčangu sprva z ZDA

V skupinskem delu olimpijskega hokejskega turnirja v Južni Koreji se bodo Slovenci pomerili še z Rusijo in Slovaško.

Objavljeno
26. september 2017 08.43
J. P.
J. P.

Ljubljana - Mednarodna hokejska zveza (IIHF) je včeraj obelodanila spored olimpijskega turnirja prihodnje leto v Pjongčangu. Med udeleženkami bo že drugič zapovrstjo tudi Slovenija, ki si je pred letom dni na kvalifikacijskem turnirju v Minsku zagotovila eno od dvanajstih vstopnic za nastop med elito.

»Risi« se bodo v skupini B merili z Rusijo, Slovaško in ZDA, ki bo tudi njihova prva tekmica v sredo, 14. februarja, ob 13.10 po slovenskem času. Po dnevu počitka se bodo izbranci selektorja Karija Savolainena skušali postaviti po robu Rusom, nazadnje pa jih v soboto čaka še obračun s Slovaško. Z Rusijo se bodo pomerili na večjem od dveh prizorišč, dvorani Gangneung, dvakrat pa bodo palice prekrižali v manjšem Kwangdongu.

Skupinskemu delu olimpijskega turnirja bo v torek, 20. februarja, sledil repešaž za četrtfinale, že dan pozneje pa izločilni boji najboljše osmerice. Polfinale bo v petek, mali finale v soboto in finale v nedeljo. V skupni A si bodo nasproti stale Kanada, Češka, Švica in gostiteljica Južna Koreja, v »skandinavski« skupini C pa Švedska, Finska, Norveška in Nemčija.