Risi za začetek v Bolzanu ugnali Italijane

Slovenska hokejska reprezentanca je v prvem nastopu na pripravljalnem turnirju zmagala po podaljšku.
Fotografija: Rok Tičar je dosegel odločilni gol na tekmi z Italijo. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Rok Tičar je dosegel odločilni gol na tekmi z Italijo. FOTO: Roman Šipić/Delo

Slovenska hokejska reprezentanca je v prvi tekmi pripravljalnega turnirja v Bolzanu po podaljšku premagala Italijo z 1:0 (0:0, 0:0, 0:0; 1:0). Strelec edinega gola je bil Rok Tičar v 64. minuti.

Slovenska izbrana vrsta v teh dneh na februarskem reprezentančnem premoru nastopa na turnirju v Italiji, ki je naslednja postaja v pripravah na elitno svetovno prvenstvo maja v Rigi. Poleg domačinov bodo njihovi tekmeci v petek in soboto še Korejci in Madžari. V prvem dvoboju turnirja je danes Madžarska s 4:1 premagala Južno Korejo.

Slovenski selektor Matjaž Kopitar ima v Bolzanu na voljo že precej močnejšo zasedbo, kot je bila na podobnem turnirju lani na Madžarskem. Nekateri ključni igralci, predvsem v napadu, še manjkajo, a na vratarskih in obrambnih mestih je Slovenija že v skorajda polni zasedbi. V vratih je bil danes Gašper Krošelj, na klopi pa Matija Pintarič. Na turnirju bo predvidoma vsak od vratarjev, tretji je Luka Gračnar, dobil priložnost na eni tekmi. Krošelj se je izkazal že v prvi minuti, ko je ubranil kazenski strel Luci Frigu, ta je priložnost dobil po nepravilnem obrambnem posredovanju Aleksandra Magovca.

Obe moštvi sta sicer disciplinarno igrali v obrambi. Podaljšek pa je le prinesel gol. Potem ko so imeli gostitelji še nekaj priložnosti, je Anže Kuralt tekmecem za vrati ukradel plošček in lepo podal Tičarju, ki je odločil zmagovalca.

Naslednja tekma Slovence čaka že v petek zgodaj popoldne, ob 13. uri se bodo pomerili z Južno Korejo. V soboto ob isti uri pa bo na sporedu še dvoboj z Madžarsko.

Preberite še:

Komentarji: