Risi že v uvodnih desetih minutah zapečatili usodo Avstrije

Slovenska hokejska reprezentanca je v Mariboru na prijateljskem dvoboju z Avstrijo slavila visoko zmago s 5:2.

Objavljeno
19. april 2013 17.44
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Maribor - Slovenska hokejska reprezentanca nadaljuje s pripravami na prihajajoče svetovno prvenstvo na Švedskem. V okviru sklepnega dela priprav so se v mariborski dvorani Tabor na prijateljski tekmi pomerili z Avstrijo in slavili zmago s 5:2. Kapetan Tomaž Razingar bo zaradi manjše poškodbe izpustil oba dvoboja z Avstrijo. Naši hokejisti bodo zahodnim sosedom vrnili obisk prihodnji petek na Dunaju.

Avstrijci so nastopili nekoliko oslabljeni, saj je zaradi zdravstvenih težav dvoboj izpustila peterica njihovih igralcev. Risi so tekmo začeli odlično in že sredi 8. minute vodili s 3:0. Uvodni gol je že v tretji minuti dosegel branilec Blaž Gregorc, ki je izkoristil odlično podajo Roberta Saboliča. Rok Leber je v 7. minuti povišal na 2:0, Sabolič pa je minuto kasneje prišel do odbitka in zadel za visoko vodstvo. Takoj po tretjem glu so imeli Avstrijci vzeli prvo minuto odmora.

Tudi v nadaljevanju so bili domačini pred tokrat precej bolj polnimi tribunami bolj aktivni. Z goli pa se jim vendarle ni več pretirano mudilo. Avstrijci pa so bili tudi precej bolj zanesljivi v njihovih obrambnih nalogah. Proti koncu druge tretjine je imel svojo priložnost tudi Jeglič, pa tudi branilec Tošič bi ob zavrnjeni podaji Kuralta lahko bolje reagiral. Gašper Kopitar je nato poskusil še z desne in leve, Svette pa je obakrat odlično pokril svoj bližnji kot. Še pred koncem so Avstrijci le presenetili Roberta Kristana, ki pa je tik pred koncem dobil udarec v nogo in je v zadnji tretjini slovenski gol prepustil Gašperju Krošlju.

Odlično pokrivanje prek celotnega igrišča je prineslo povišanje na 5:1 v 47. minuti, ko sta se na seznam strelcev vpisala še Pajič in Mušič, ki sta na teh pripravah prvič zadela. Predvsem jo svojo razigranost v petkovem večeru kronal zdaj drugi slovenski napad, saj je gol padel v slogu hitropotezne igre. Gostje so izid ublažili ob prednosti igralca več le pet sekund po izključitvi Aleša Mušiča, ki pa je bil na koncu izbran za najboljšega igralca v domači vrsti.

Priprave na SP

Slovenija - Avstrija 5:2 (3:0, 0:1, 2:0)

Maribor - Ledna dvorana Tabor, gledalcev 600, sodniki: Trilar in B. Lešnjak - glavna, A. Lešnjak in Pahor - linijska (vsi Slo).

Strelci: 1:0 Gregorc (Sabolič 3.,), 2:0 Leber (Bašič, Kopitar 7.,), 3:0 Sabolič (Gregorc, Urbas 8.,), 3:1 Schiechl (Iberer 38., SH), 4:1 Pajič (Pavlin, Bašič 45., PP1), 5:1 Mušič (Pance, Kovačevič 47.,), 5:2 A. Lakos (Unterluggauer, Kaspitz 60., PP1)

Izključitve: Slovenija 10 , Avstrija 16

Slovenija: Kristan, Krošelj, Robar, Gregorc, Jeglič, Sabolič, Urbas, Pretnar, Kovačevič, Goličič, Pance, Mušič, Tavželj, Pavlin, Kopitar, Bašič, Pajič, Podlipnik, Tošič, Leber, Kuralt, Koren. Selektor: Matjaž Kopitar.

Avstrija: Swette, Starkbaum, Schumnig, Unterluggauer, Kach, Latusa, Iberer, Altmann, A. Lakos, Oberkofler, Peintner, Herburger, Lukas, Klimbacher, Welser, Schuller, Schiechl,P. Lakos, Reichel, Schlacher, Baumgartner, Kaspitz. Selektor: Manny Viveiros.